استفاده از پردازش گفتار در فروشگاه‌های آنلاین

استفاده از پردازش گفتار مبتنی بر هوش مصنوعی در خرده‌فروشی‌های آنلاین: پردازش گفتار در فروشگاه‌های آنلاین چیست و چرا اهمیت دارد؟

 

بسیاری از کارشناسان صنایع، مدیران تجارت الکترونیک و حتی مصرف‌کنندگان، فناوری‌های مبتنی بر صوت را به عنوان یک پلتفرم امیدوارکننده در خرده‌فروشی‌های آنلاین می‌شناسند که انتظار می‌رود شیوه فروش تجارت‌ و کسب‌وکارها و نحوه خرید مصرف‌کنندگان را تغییر دهد. آمازون و گوگل، هر دو به عنوان پیشروان این انتقال و تغییر به سوی اکوسیستمی جدید هستند. منظور از اکوسیستم جدید نیز جایی است که جست‌وجو و حتی خرید یک محصول ویژه، تنها با یک دستور صوتی ساده امکان‌پذیر شود. اگرچه زیرساخت‌ها برای دسترسی به این فناوری، هنوز در ابتدایی‌ترین مرحله پیداش و توسعه خود قرار دارد و نفوذ نسبتا اندکی در بازار داشته، ولی بی‌شک انجام خرید به کمک دستورات صوتی، قدم بعدی فروشگاه‌های آنلاین خواهد بود.

رشد اقتباس

با توجه به جست‌وجوهای اخیری که توسط مشاوران استراتژی OC & OC انجام شد، پیش‌بینی می‌شود که خرید صوتی تا 2 میلیارد دلار افزایش یابد و این رقم تا سال 2022 به 40 میلیارد دلار رشد. به این ترتیب پیش‌بینی می‌شود که با افزایش رشد 55% در فروش، استفاده از تکنولوژی‌های صوتی مبتنی بر هوش مصنوعی و دستیار مجازی ساخته شده توسط شرکت‌هایی مانند آمازون، اکو (Eco) و گوگل هوم (google home)، جز جداناشدنی زندگی بشر در خانه‌ها و تجارت‌ها شود. موفقیت، با توجه به سرعت پذیرش مصرف‌کنندگان در استفاده از فناوری صوتی اندازه‌گیری می‌شود و به نوبه خود می‌توان از این فناوری به عنوان شیرجه‌زدن به درون فرصت‌ها و تبدیل فروشگاه‌های سنتی و شرکت‌های تجارت الکترونیک به فاز جدیدی از دنیای تجارت و کسب‌وکار یاد کرد.

با توجه به اینکه اکنون تنها 13% از خانوارها مجهز به بلندگوهای هوشمند هستند، دروازه‌های بازار بسیار وسیعی به سوی برندها گشوده شده که حرکت به سوی ایجاد فرآیند خرید از فروشگاه‌های آنلاین به کمک تکنولوژی‌های صوتی را آغاز کنند و خود را در جایگاه استراتژی در دنیای تجارت قرار دهند.

تجارت‌هایی که بر روی پلتفرم‌های خرید صوتی سرمایه‌گذاری می‌کنند، به سادگی می‌توانند محصولات خود را به مصرف‌کنندگان ارایه دهند. به عنوان مثالی برای این موضوع می‌توان به محصولات “Amazon Choice” اشاره کرد که با کمک فناوری پردازش صدا توانستند رشد فروش 30% را تجربه کنند.

برپایه گزارش‌های منتشر شده در سال 2018 مبنی بر پذیرش خرید به کمک فرمان‌های صوتی، بیشتر سفارش‌های صوتی توسط مصرف‌کنندگان مربوط به پوشاک و اقلام خانگی بوده است. مطابق با این گزارش‌ها،  60.6% از کل خریدها مربوط به خرید پوشاک بوده که از فروشگاه‌های آنلاین انجام شده و 21.15% از این خریدها (آنلاین) با کمک فناوری صوتی و پردازش صدا بوده است. درباره خرید اقلام خانگی، 48.37% از خریدهای انجام گرفته به صورت آنلاین بوده، که از این میزان 25.11% با کمک فناوری صوتی انجام شده است. آمارها بیانگر این است که خریدهای مبتنی بر پردازش صدا و فناوری صوتی به ویژه در مورد خریدهای خانگی، رشد چشم‌گیری داشته که احتمالا وابسته به افزایش آهنگ رشد پذیرش بلند‌گوهای هوشمندی همچون الکسا بوده است.

روند مهم دیگر آن است که در بیشتر موارد، حدود 56.39% از مشتریان، در اولین دفعه خرید با استفاده از تکنولوژی پردازش صدا و فناوری صوتی محصول دیگری را نیز از فروشگاه‌های سفارش می‌دادند. چنین آماری بیانگر این موضوع است که خرده‌فروشی‌های آنلاین می‌توانند از این فناوری به عنوان اهرمی برای متقاعد کردن مشتری به خرید محصولات جدیدشان استفاده کنند.

برندها و فروشگاه‌های آنلاین در حال حاضر باید چه کاری انجام دهند؟

گرچه، امروزه خرید با کمک فناوری‌های صوتی معمول نیست، ولی بی هیچ‌شکی، خرید با کمک این فناوری تا چند سال آینده نرخ رشد بی‌سابقه‌ای را مشاهده خواهد کرد و این فناوری به کلید مهمی در تمامی خرده‌فروشی‌های آنلاین تبدیل خواهد شد. تجارت مبتنی بر صوت به عنوان یک فناوری در حال تحول، نیازمند توسعه و پیشرفت برنامه‌هایی است که قابلیت اتصال و ادغام به اپلیکیشن‌های مبتنی بر فناوری پردازش صدا را داشته باشند.

برای موفقیت و ماندگاری فروشگاه‌های آنلاین در چند سال آینده، این فروشگاه‌ها باید قادر به پاسخگویی سوالات مهم زیر باشند:

  • به دنبال برآورده ساختن چه اهدافی هستم؟
  • چگونه باید پیشنهادهای صوتی را با توجه به اهداف مورد نظر فروشگاه تنظیم ساخت؟
  • کدامین سیستم هوش مصنوعی می‌تواند در برآورده ساختن اهداف مورد نظر کمک‌کننده باشد؟
  • چگونه می‌توانم حس اعتماد مصرف‌کننده را به پیشنهادهای محصول خود جلب کنم؟
  • چگونه از راه‌حل “سفارش اقتصادی” در کسب‌وکار خود استفاده کنم؟

دو فاکتور مهم وجود دارد که باعث موفقیت خواهد شد که در زیر به آن‌ها اشاره شده است.

فاکتور اول: بهبود تجربه کاربر در فروشگاه‌های آنلاین

همگی ما می‌دانیم خرید مبنی بر فناوری صوتی هنوز در ابتدایی‌ترین مرحله از تولد خود قرار دارد و زیرساخت‌ها هنوز در حال پیشرفت و توسعه‌اند. بنابراین برای رسیدن به موفقیت و مراحل بالاتر، نیاز به بهبود تجربه کاربری دارید. به بیانی دیگر، کسب و کارها مجبورند تا جای ممکن، فرایند خرید را برای مشتریان خود ساده‌تر کنند تا حتی دستورات صوتی ساده گوگل بسیار حسی و بصری شود، به‌طوری که قادر به سفارش چیزی باشد که در پشت سر آنان دانسته می‌شود. این موضوع برای برندها از اهمیت بسیار حیاتی برخوردار است که قادر به ارایه تجربه خرید یکپارچه به مشتریان خود باشند تا بتوانند موقعیت محصولات را در وب‌سایت خود به خوبی تنظیم کنند و نام برند خود را در ذهن مشتری و مصرف‌کننده ثبت نمایند. با این روش، آن‌ها خواهند توانست در بازار پررقابت خرده‌فروشی و فروشگاه‌های آنلاین، خود را از بقیه متمایز سازند.

هرچه مصرف‌کنندگان در استفاده از فناوری پردازش صدا، برای خرید صوتی محصولاتی که به آنان نیاز دارند، احساس راحتی بیشتری داشته باشند، نام برند شما فراگیرتر و جهانی‌تر خواهد شد. بهبود تجربه کاربر همچنین به معنای ارتباطات omni-channel  (ُامنی چنل یک رویکرد خرید چندکانالانه برای فروش است که قصد ارایه تجربه خرید یکپارچه برای مشتری را دارد، چه این خرید، یک خرید آنلاین از طریق دستکتاپ  باشد، و چه از طریق تلفن یا گوشی همراه) است که به زودی فراگیر خواهد شد.

فاکتور دوم: افزایش توزیع در فروشگاه‎های آنلاین

زمانی که تجربه مشتری بهبود یابد، خرده‌فروشی بر مبنای صوت از حصار سخن‌گوهای هوشمند خارج شده و به زودی به پلتفرم‌های جدیدی منتقل خواهند شد. از الکسا تا اکو، آمازون به لطف دهه‌ها پیشرفت در بهره‌وری پردازنده‌ها، دسترسی به پهنای باند و همچنین دسترسی گسترده به وسایل الکترونیکی ارزان قیمت، جهان را به سلطه خود در خواهد آورد.

مدیر فعال‌سازی AVS آمازون، پریا آبانی (Priya Abani) پیش‌بینی کرده است که “دنیایی که در آن الکسا همه جا است” جایی است که بیشتر وسایل با دستیاران هوش مصنوعی اقدام شده‌اند. این وسایل قادر خواهند بود تا به صورت خودکار شوینده بیشتر برای ماشین لباسشویی افراد سفارش دهند و یا یخچال آن‌ها را به صورت کاملا اتومات با تمامی مواد مورد نیاز پر کند.

آینده و فراتر از آن

طراحی هوش مصنوعی به گونه‌ای است که همیشه نیازمند جمع‌آوری داده از مشتری است. بنابراین ماشین‌ها برای اتخاذ تصمیم‌های مستقل آموزش می‌بینند. تجارت‌هایی که مبتنی بر سیستم‌های هوش مصنوعی‌اند، به مدت طولانی از مشتری پنهان نمی‌شوند و در نهایت، چت‌بات‌ها و فناوری‌های مبتنی بر صوت، صدای برندها و کسب‌وکارها و فروشگاه‌های آنلاین خواهند بود. از آنجایی‌که این سرویس‌های هوشمند استراحت نمی‌کنند و خسته نمی‌شوند، قادرند تا سفارش‌ها را در زمان واقعی و با کمک فناوری پردازش صدا و تشخیص گفتار دریافت کرده و به سرعت پردازش کنند و در این کار از هر انسانی پیشی بگیرند.

همه ما می‌دانیم که خرید آنلاین به دلیل پرکردن خلا موجود در تجربه فروشگاه‌های سنتی به وجود آمد و در زمان کنونی با شخصی ساختن خدمات مشتری که بار عاطفی بیشتری را به همراه دارد، به دنبال پیشرفت روزافزون و حرکت روبه جلو است. حتی با ایجاد راحتی و کارایی بیشتر، هنوز فروشگاه‌های آنلاین از تمامی مزایای هوش مصنوعی برای رسیدن به اهداف خود استفاده نکرده‌اند.

آینده برای خرده‌فروشی‌های مبتنی بر فناوری پردازش صدا بسیار روشن است زیرا پذیرش گسترده فناوری صوتی مبتنی هوش مصنوعی به معنای تجدید تصور و تغییر از یک تجربه خرده‌فروشی ایستا به یک تجربه پویاتر و برپایه گفت‌وگو است. پیش‌بینی می‌شود که خرده‌فروشی و فروش حول محور گفت‌وگو برند با مشتری با کمک چت‌بات‌ها خواهد چرخید. به عبارتی دیگر، رابط‌هایی جدید اجازه خواهند داد تا مشتریان در زمان واقعی بازخورد خود را ثبت کنند و همچنین چت‌بات‌ها به نوبه خود برای درک بهتر مشتری در دراز مدت آموزش می‌بینند.

خرید برپایه فناوری پردازش صدا، به راستی گامی بزرگ در انجام خریدهای آنلاین خواهد بود زیرا ارتباط با برندها از طریق گفت‌وگو با آن‌ها جایگزین تجربه خرید پراکنده با فروشگاه‌های آنلاین و یا غیرآنلاین می‌شود.

استفاده از فارس آوا در فروشگاه‌های آنلاین ممکن است؟

گرچه احتمالا در آینده، سمت‌وسوی این فروشگاه‌ها به استفاده از پلتفرم‌های جداگانه ویژه‌ای خواهد بود. اما در زمان کنونی، تمامی فروشگاه‌های آنلاین با استفاده از نرم‌افزارهای سخن‌گو هوشمند با مشتری خود گفت‌وگو می‌کنند. ایجاد چنین ارتباطی با مشتری، باعث ایجاد بار عاطفی و صمیمت با مشتری شده و از طرفی دیگر امکان ارایه دیگر محصولات به وی، به سادگی شدنی است.

نرم‌افزار فارس‌آوا، به عنوان بک اپلیکیشن ایرانی با قدرت که توانایی خود را در استفاده از پردازش گفتار به خوبی به اثبات رسانده است، می‌تواند به عنوان رابط برای استفاده از دستورات صوتی بین مشتری و فروشگاه عمل نماید. با توجه به پشتیبانی قوی این پلتفرم از زبان فارسی، قطعا در پیشبرد اهداف فروشگاه‌ها و دیگر آژانس‌هایی که به نحوی در ارتباط مستقیم با مشتری هستند، می‌تواند کمک‌کننده باشد.

لینک کوتاه شده : https://amerandish.com/hYHDd

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فارس آوا

تبدیل گفتار به متن

باتاوا

دستیارسازمانی - چت بات

هوشتل

اپراتورهوشمند مرکز تماس

_ مطالب مرتبط _

راه‌حل‌های پردازش گفتار
اخبار هوش مصنوعی

راه‌حل‌های پردازش گفتار (SPS) فیلیپس: جریان کاری نسل بعد، استفاده از تشخیص گفتار مبتنی بر هوش مصنوعی

راه‌حل‌های پردازش گفتار شرکت فیلیپس و همکاری آن با شرکت Nuance Communication نسخه جدید جریان کاری فیلیپس برای مشاغل سازمانی، (SpeechExec Enterprise-SEE7.0)، اکنون در بازارهای

درخواست شما با موفقیت ارسال شد.

ضمن تشکر بابت ارسال پیام، در سریع‌ترین زمان ممکن کارشناسان شرکت عامراندیش درخواست شما را بررسی خواهند نمود.