به نظر می رسد این روزها هر سرفه سادهای باعث حمله عصبی (Panic-attack) میان مردم میشود. بسیاری از افراد بلافاصله پس از سرفه، سعی در خاموش کردن آن با کمک خود درمانیهایی مانند استفاده از چای بابونه دارند. خوشبختانه، پژوهشگران در انستیتوی فناوری ماساچوست MIT آمریکا راهی کشف کردهاند که میتوانند متوجه شود آیا فرد به کرونا مبتلا است یا خیر. این کار، تنها با گوش کردن به صدای سرفهشان امکانپذیر است. شاید این دستاوری، باعث آرامش بسیاری از افراد شود. این ابزار از شبکههای عصبی بهره میبرد که میتواند تغییرات ظریف در سرفه فرد را شناسایی کند. بدین وسیله مشخص میسازند که آیا فرد مبتلا به کرونا هست یا خیر. این هوش مصنوعی حتی قادر به شناسایی افراد مبتلا به کرونا بدون هرگونه علامتی میباشد.مدیریت این نوع بیماری بهتر انجام میگردد زیرا احتمال اینکه چنین افرادی به سراغ تست کرونا بروند، بسیار کم است، زیرا آنها در ظاهر، حالشان خوب است ولی به سادگی باعث ابتلای دیگران میشوند.
تشخیص کووید-19 با استفاده از هوش مصنوعی
پژوهشگران MIT دریافتند که ناقلان کرونا که هیچ علامتی در ظاهر ندارند را میشود به کمک سرفههایشان شناسایی نمود. تفاوت بین سرفه یک فرد سالم و سرفه فردی که به ویروس آلوده است آنقدر ناچیز است که برای گوش انسان قابل درک نیست. بنابراین، تیم پژوهشی، الگوریتمهای هوش مصنوعی را به منظور درک این اختلافات جزیی توسعه دادند. برای توسعه این هوش مصنوعی، دهها هزار نمونه ضبط شده از سرفه و کلمات گفتاری به کار گرفته شده است. این پژوهش با اینکه در مرحله ابتدایی خود به سر میبرد، ولی به طرز باورنکردنی دقیق است، طوریکه تنها با گوش دادن به سرفه افراد توانسته با دقت 98.5% افراد مبتلا به کرونا و با دقت 100% افراد ناقل بیماری بدون علامت را به درستی شناسایی کند.
تشخیصکووید-19 با استفاده از هوش مصنوعی و چگونگی کار آن در اینجا نهفته است. یک شبکه عصبی قدرت صوتی سرفه خارج شده را اندازه میگیرد، شبکه دیگر به بررسی سایر نشانههایی میپردازد که وضعیت عاطفی فرد مانند ناامیدی را نشان میدهد که میتواند “تأثیر مسطح” ایجاد کند. شبکه سوم، تغییرات ظریف عملکرد ریه و تنفس را گوش میدهد.
سالها است که پزشکان میدانند سرفه بیمار میتواند سرنخهای مهمی را در مورد سلامتی وی نشان دهد. حتی قبل از همهگیری ویروس کرونا، گروههای پژوهشی، هوش مصنوعی (AI) را آموزش دادند تا بیماریهای دیگر مانند ذاتالریه و آسم را فقط از طریق صدای سرفه افراد شناسایی کند. اگرچه این تحقیق بدون محدودیت نیست. دانشمندان MIT هشدار دادند که حتی با توجه به سطح دقت این ابزار، مردم نباید تنها متکی به تشخیصکووید-19 با استفاده از هوش مصنوعی باشند و آن را جایگزینی برای آزمایش کرونا بدانند. آنها همچنین اظهار داشتند که این هوش، برای شناسایی افرادی که به طور فعال علائم کرونا را نشان میدهند، ساخته نشده است.
این فناوری میتواند به عنوان ابزاری برای غربالگری ویروس به کار گرفته شود. گزارش شده است که این تیم در حال توسعه یک برنامه رایگان “کاربر پسند” است که میتواند به عنوان ابزاری مناسب برای غربالگری افرادی استفاده شود که هیچ علائمی از خود نشان نمیدهند اما نگران آلوده بودن خود هستند.
محققان دانشگاه کارنگی ملون (Carnegie Mellon University) در حال کار بر روی برنامه مشابهی به نام شناسایی صدای کووید (COVID Voice Detector) هستند. همانطور که از نام آن پیداست، این برنامه تنها با توجه به صدای افراد قادر به شناسایی این موضوع است که آیا شخص مبتلا به کرونا هست یا خیر. خیلی زود، تشخیص کووید-19 با استفاده از هوش مصنوعی همگانی میشود، طوریکه تنها با یک سرفه ساده یا سخن گفتن از پشت تلفن، میشود فهمید آیا بیرون رفتن و ارتباط گرفتن با مردم برای شما مجاز است یا خیر.
پژوهشگران با اشاره به نوعی سناریوی بیولوژیکی درباره گزارش اقلیتها اینگونه نوشتند که: “بیماریهای پاندمیک میتواند به چیزی در گذشته تبدیل شود اگر ابزارهای غربالگری همیشه در پسزمینه موجود باشند و به صورت مداوم توسعه یابند.”