به تازگی انگلیس و استرالیا با یکدیگر تحقیقات مشترکی در رابطه با شیوهها و روشهای بحثبرانگیز ضبط دادهها ایجاد کردهاند! Clearview AI بارها در حوزههای گوناگون مورد استفاده قرار گرفتهاست و کاملاً کاربردی بوده، اما باید این نکته را در نظر گرفت که میزان پیشرفت این شرکت تنها با تخطی در دادههای میلیاردها نفر ایجاد شدهاست و بر اساس دادههای همین مردم، میتواند فعالیت خود را به سمت جلو ادامه دهد.
در این رابطه وکیل حقوقی شرکت Clearview AI اظهار کردهاست که قانون حال حاضر جامعه هرگز حق حفظ حریم خصوصی را برای چهره شما را به رسمیت نشناختهاست. در واقع این وکیل ادعا میکند که استفاده از دادههای چهره ای میلیاردها انسان، بدون هیچ مشکل قانونی در حال انجام است. در این زمینه به نظر میرسد که دو کشور انگلیس و استرالیا نسبت به دیدگاه این شرکت، دیدگاههای متفاوتی دارند. آنها قصد دارند که با استفاده از تحقیقات مشترکی که در رابطه با Clearview AI انجام میدهند، در مورد مضررات ضبط دادهها توسط آن بررسیهای لازم را انجام دهند.
در واقع دو سازمان OAIC استرالیا و ICO انگلیس در این زمینه، شیوهای کنترل اطلاعات شخصی توسط Clearview AI را بررسی میکنند تا متوجه بشوند که آیا عمل این شرکت در این زمینه غیرقانونی بودهاست یا خیر؟ در واقع این دو سازمان بیشتر در تلاش اند که یک امنیت قابل قبولی برای اطلاعات حریم شخصی شهروندان خود ایجاد کنند و همین موضوع باعث جهانی شدن این خبر در چند روز اخیر شدهاست.
البته در این زمینه دیگر کشورهای اروپایی ساکت ننشستهاند و آنها هم در حال تلاش برای یک تحقیق در این زمینه هستند. گزارشات حاکی از آن است که در ماه گذشته، تحقیق مشابهی در این زمینه توسط سازمان نظارت بر حفظ حریم خصوصی اتحادیه اروپا راه اندازی شدهاست. هیئت حفاظت از دادههای اروپا بر این مبنا حکم دادهاست که هرگونه استفاده از سرویسهای Clearview AI توسط نیروهای امنیتی و نظامی اروپا تردید دارد.
جالب است بدانید که سیستم تشخیص چهره Clearview AI توسط بیش از ۲۲۰۰ آژانس اجرای قانون در سراسر جهان استفاده میشود و یک نشت اطلاعاتی اخیر در این زمینه باعث شدهاست که همه متوجه شوند، شرکتهای تجاری هم به این اطلاعات دسترسی دارند و از آن استفاده میکنند. البته در این زمینه شرکت Clearview AI ادعا کردهاست که این کار توسط مجریهای غیرقانونی صورت گرفتهاست.
پس از این نشت اطلاعاتی، اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا یا ACLU در این زمینه بیانیه ای علیه این شرکت بیان کرده و دادخواستی هم در این زمینه تعیین کردهاست. در این زمینه هر کشور و یا نهادی نظرات متفاوتی دارند، اما همه بر این امر واقف اند که استفاده از اطلاعات حریم شخصی افراد برای منافع تجاری، خلاف اخلاقیات است و باید متوقف شود.