اتاق چینی چیست؟

اتاق چینی (به انگلیسی: Chinese Room)‏ یک استدلال معروف در هوش مصنوعی است که در ایران آن را با نام‌های زیر شناخته می‌شود:
  • استدلال اتاق چینی
  • آزمون اتاق چینی
  • آزمایش اتاق چینی
نام اتاق چینی برای اولین بار در مقاله‌ای از جان راجرز سرل (John Rogers Searle) فلسفه‌دانان سرشناس آمریکایی و استاد فلسفه دانشگاه برکلی کالیفرنیا آمده است. این مقاله در سال 1980 با نام “ذهن‌ها، مغزها و برنامه‌ها” (به انگلیسی: Minds, Brains, and Programs) در مجله «علوم رفتاری و ذهنی» (به انگلیسی: Behavioral and Brain Sciences) منتشر شد. مقاله جان سرل به قدری جذاب بود که نه تنها یکی از تاثیرگذار ترین مقاله‌های این ژورنال شد بلکه این مقاله به یکی از مشهورترین بحث‌های اخیر فلسفه تبدیل شده است.
اتاق چینی

اتاق چینی چیست؟

استدلال اتاق چینی برای پاسخ دادن به دو سوال زیر به وجود آمده است:

  • آیا کامپیوترها می توانند زبان را درک کنند و هوشمند باشند؟
  • آیا پیشرفت بشر، منجر به ساخت رایانه‌های خواهد شد که کاملاً با هوش انسان مطابقت دارند یا حتی از آن باهوش‌تر باشند؟

آلن تورینگ در سال 1950 برای پاسخ دادن به سوالات بالا، یک آزمایش طراحی کرد که این آزمایش به تست تورینگ معروف است فلسفه آزمون تورینگ این بود که اگر ربات در هنگام پاسخ دادن به سوالات انسان به گونه‌ای رفتار کند که انسان متوجه نشود طرف مقابل انسان یا ربات است؟ اگر ربات ها بتوانند همچین کار کنند به معنی هوشمندی آنها است ولی جان سرل نظری خلاف تورینگ داشت و در سال 1980 برای رد کردن نظریه تورینگ، یک استدلال مطرح کرد. این استدلال به اتاق چینی معروف است، در این استدلال، جان سرل خود را در داخل یک اتاق فرض می‌کند در این اتاق یک دستور عمل به زبان چینی وجود دارد ولی جان سرل از زبان چینی هیچی نمی‌داند و نمی‌تواند متن‌های که به چینی نوشته شده‌اند را بخواند ولی با استفاده از این دستور عمل می‌تواند به سوال های که به زبان چینی پرسیده شده اند پاسخ دهد.
جان سرل بعد از مطرح کردن این استدلال یک سوال می پرسد، آیا یک برنامه مترجم که توانیی ترجمه زبان چینی به انگلیسی را دارد، آیا این برنامه مترجم زبانی چینی میفهمد؟ جان سرل، مترجم رایانه‌ای زبان چینی را به فردی که درون اتاق چینی وجود دارد تشبیه می‌کند و بر این باور است که رایانه ای که با استفاده از دستور عمل های اقدام به ترجمه متون چینی به انگلیسی می‌کند هوشمند نیست.

3.7/5 - (3 امتیاز)
لینک کوتاه شده : https://amerandish.com/28O4g

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

_ مطالب مرتبط _

اهمیت چت بات های هوشمند برای کسب و کارها
چت بات

چت انگلیسی آنلاین به کمک چت بات هوشمند

در این مقاله می‌خواهیم مزایای استفاده از چت بات هوشمند به زبان انگلیسی و برخورداری از چت انگلیسی آنلاین بر روی وب‌سایت ررا بررسی کنیم.

کاربرد پردازش گفتار در زندگی روزانه بشر
پردازش گفتار

کاربرد پردازش گفتار در زندگی روزمره

فناوری‌های پردازش گفتار مانند الکسا (Alexa)، کورتانا (Cortana)، دستیار گوگل (Google Assistant) و سیری (Siri) راه‌هایی تعامل همگان با وسایل الکترونیکیشان، خانه‌هایشان، پیشه‌هایشان و خودروهایشان

درخواست شما با موفقیت ارسال شد.

ضمن تشکر بابت ارسال پیام، در سریع‌ترین زمان ممکن کارشناسان شرکت عامراندیش درخواست شما را بررسی خواهند نمود.