چگونه یک استارتاپ هوش مصنوعی راهاندازی کنیم؟
با توجه به پژوهشهای صورت گرفته توسط IDC، هزینه جهانی صرف شده در حوزه هوش مصنوعی (AI) در حدود 97.9 بیلیون دلار تا سال 2023 خواهد بود. لازم است که بدانید این هزینه در سال 2019، در حدود 37.5 بیلیون دلار بوده است. یعنی اینکه تنها در ظرف چند سال، شاهد رشد چشمگیر 28.4 درصدی در این حوزه خواهیم بود. بنابراین شکی باقی نخواهد ماند که موفقترین استارتاپهای آینده، استارتاپهایی هستند که از هوش مصنوعی بهرهمند میباشند. با عامر اندیش همراه باشید تا در این مورد بیشتر بدانید.
استارتاپ هوش مصنوعی
این روزها، هر شرکتی برای بقا و ساختن آینده خود، چارهای جز به کارگیری AI نخواهد داشت. این حقیقت، برای همه استارتهای جوان، شرکتهای بزرگ، صنایع سنتی و نوپا همچون شرکتهای بیمه یا کارخانجات یکسان است.
با وجود همه اینها، یافتن محصولی از AI متناسب با خواستگاه و نیاز هر شرکت، چالشبرانگیز است. در نظر داشته باشید که مدلهای AI معمولا نیازمند سفارشیسازیاند. در حققیت، گستردگی این محصولات برای شرکتهای مختلفی در یک حوزه صنعتی مشغول به کارند، بسیار گوناگون خواهد بود.
همه اینها باعث شده تا یک مجموعه استارتاپ هوش مصنوعی باید برای بقا نیازمند کیفیت بسیار بالایی باشد. همین امر ممکن است توسعه و گسترش این مدل کسبوکارها را با مشکل روبهرو کند.
یک استارتاپ هوش مصنوعی برای موفقیت به چه نیاز دارد؟
دادهها همان مشکل معروف “مرغ و تخممرغ” (کدام اول به وجود آمدهاند) را میآفرینند. بدون مشتری شما دادهای نخواهید داشت، این بدان معناست هیچ توانایی بر آموزش و بسط الگوریتمهای خود نخواهید بود. بدون الگوریتم نیز توانایی فراهمآوری و ارایه ارزش برای مشتریانتان و رقابت در بازار را نخواهید داشت. بنابراین، مشتری که برای آن داده فراهم آورید، نخواهید داشت.
حال پرسش اینجاست که چه باید کرد؟ شما میتوانید به مشارکت با آن دسته از شرکتهای پردازید که توانایی و زیرسازهای قوی در AI را ندارند و شما همچنین میتوانید یک اپ جدید و البته رایگان برای جمعآوری داده بیافرینید.
آنچه که به آن پی برده شده است این است که کلید اصلی برای ساخت یک استارتاپ هوش مصنوعی موفق، تهیه و ساخت دادههای اختصاصی است. این مهم، کسبوکارتان را قابل دفاع و جذاب برای سرمایهگذاران میسازد. اغلب همه سرمایهگذاران، از شما خواهند پرسید که این دادهها از کجا آمده و چه عاملی باعث میشود تا دیگران به این دادهها دسترسی نداشته باشند و نتوانند آنچه که شرکت مشغول آن است، کپی و تکرار نمایند. بنابراین برای یک کسبوکار برپایه AI، بسیار مهم و حیاتی است که دادههای کاملا سفارشی و شخصیشدهای داشته باشد و صرفا تجارتی نباشد که تنها گروه دادههای عمومی را تولید و آنالیز میکند.
در نظر داشته باشید هتا تولید و آنالیز بهترین گروهداده نیز کافی نخواهد بود. برای نمونه، آیا مدل AI پیشنهادی شما یک تفاوت واقعی برای شرکت مشتریتان خلق خواهد کرد؟ آیا نتایجی که مدل AI به همراه دارد، موجب کوچکترین پیشرفتی در شرکت مشتری شما میگردد؟
سرمایهگذاران علاقه به سرمایهگذاری در استارتاپ هوش مصنوعی را خواهند داشت که توانایی ارایه راهحلهای هوشمندانه و متناسبی در زمینه AI برای مشکلات حلناشدنی که پیشتر وجود دارد، داشته باشد. بنابراین، تمرکز خود را بر مناطقی معطوف دارید که در آنجا فرایند تکرار و ناکارمد انسانی وجود دارد، مانند مراکز تماس و یا مراکز پردازش مدارک پشتیبان. سرمایهگذاران خواهان راهحلهای موفق در زمینه AI برای جریانهای کاری و یا مشکلات ویژهای مانند بازبینی مدارک قانونی هستند.
پس از این، مساله پذیرش وجود دارد. بیایید با آن روبرو شویم، مشتریان هنوز هم از قدرت AI بیزارند. کمکی نمیکند که مدل پیشنهادی شما تا چه اندازه پیچیده باشد. تعصبات زیادی در عدم پذیرش هوش مصنوعی وجود دارد.
برای داشتن یک استارتاپ هوش مصنوعی موفق، مشتریان خود را بشناسید. شما ممکن است الگوریتمی در دست داشته باشید که برای حل بدترین ترافیک شهرهای بزرگی همچون لسوآنجلس بسیار کارآمد باشد و یا قادر باشد تا زمان سوار شدن به هواپیما را تا 10 برابر کوتاه سازد. اما اگر این راهحلها بر این پایه استوار باشد که فرض نماید مردم رفتارهای خودکار از پیش تعیینشدهای در پیش گیرند، پروژه و شرکت شما به صورت قطع با شکست روبهرو میشود. باید بدانید که مشتری شما روش خاصی برای انجام کارها را دارد. محصول شما باید متناسب و کاملا هماهنگ با جریان کاری مشتری شما باشد.
سخن آخر
با توجه به همه چالشهای پیش رو، احتمالاً یک استارتاپ هوش مصنوعی موفق، استارتاپی است که رویکرد چند محوری داشته باشد. به همین دلیل به یک تیم درجه یک نیاز دارید که به خوبی در کنار هم کار کنند.
پیشنهاد میکنیم برای شروع فعالیت خود را با تمرکز بر یک مشکل و محور شروع کنید و راهحلهای گوناگونی برای یک مشکل ارایه دهید. پس از مدتی بازار به شما یاد خواهد داد تا بهترین راهحل برای برای کسبوکارهای اطرافتان را پیدا نمایید.
گاهی شش ماه کاووش و گزینش صحیح مسایل و مشکلات موجود در بازار، میتواند شما را از 6 سال تلاش بیهوده برای ساخت ایدههای ناقص برای کسبوکارهای اطراف نجات دهد.