راهنمای کامل در مورد دستیار شخصی هوشمند

دنیای امروزی بسیار پیچیده‌تر و متفاوت‌تر از حتی چند سال قبل است. فناوری‌ها و نوآوری‌های متفاوتی که امروزه ما را اجاظه کرده باعث شده سبک زندگی و حتی شکل آن برای بسیاری از انسان‌ها نسبت به گذشته تغییرات اساسی داشته باشد. هوش مصنوعی نیز به نوبه خود سهم بسزایی در ایجاد این تغییرات دارد. با معرفی دستیار شخصی هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی، که به سرعت پس از معرفی به بازار محبوبیت زیادی پیدا کردند، استفاده  از هوش مصنوعی در زندگی روزمره انسان‌ها جا افتاد.

با این وجود هنوز هم چیستی و نحوه کارکرد این دستیارهای هوشمند در نگاه اول مبهم هستند و شاید هنوز هستند کسانی که نمی‌دانند در پس پرده این دستیارهای هوشمند، قابلیت‌های هوش مصنوعی قرار گرفته است. اما واقعا یک دستیار مجازی یا همان دستیار شخصی هوشمند چیست؟ این سوال پیچیده تر از آنچه فکر می‌کنید می‌باشد. دستیار هوشمند شخصی در واقع یک سیستم دارای هوش مصنوعی است که به کمک قابلیت‌ها و کاربردهای مختلف هوش مصنوعی در انجام کارهای شخصی به شما کمک می‌کند.

دستیارهای هوشمند موضوع جذابی است که جنبه‌های مخفی مختلفی و داستان‌های متنوعی دارد. به همین دلیل امروز و در این مقاله قصد داریم تا راهنمای کاملی در مورد دستیارهای شخصی هوشمند یا همان virtual assistant به دوست داران این مبحث ارائه دهیم.

دستیار هوشمند مجازی چیست؟

دستیاران مجازی هوشمند یا دستیاران شخصی هوشمند، همانطور که از نام آن‌ها پیدا است، برنامه‌هایی مبتنی بر هوش مصنوعی هستند که می توانند زبان طبیعی را بفهمند و وظایف مختلفی را بر اساس دستورات گفتاری و صوتی انجام دهند. فرمان‌های صوتی مانند این که یک مطلبی را جستجو کنند، برنامه‌ها و قرارها را یادآوری کنند، برنامه ریزی رویدادها را انجام دهند یا سفارش پیتزا بدهند ، همه و همه از کاربردهای دستیارهای هوشمند شخصی است.

اصطلاحات دستیار مجازی و بات بعضی اوقات تعداد دفعات زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما بیشتر افراد بر این باورند که بین این دو اصطلاح تفاوت عمده‌ای وجود دارد. چت بات‌ها معمولا بیشتر از طریق متن ارتباط برقرار می‌کند در حالی که دستیاران مجازی اغلب با صدا فعال می‌شوند. در واقع، به همین دلیل اغلب اوقات برای جلوگیری ایجاد سردرگمی، به دستیارهای شخصی هوشمند، دستیار صوتی نیز گفته می‌شود.

انواع دستیاران مجازی هوشمند امروزی

شما احتمالاً با برخی از دستیاران مجازی هوش مصنوعی که مردم روز به روز بیشتر از آن‌ها استفاده می‌کنند، آشنا هستید. براساس تحقیقات Salesforce ، تعداد مصرف کنندگان روزانه دستیارهای هوشمند به حدود 27٪. انسان‌ها رسیده است که این رقم بالا به احتمال زیاد در آینده نیز بیشتر خواهد شد، زیرا استفاده از آن‌ها در تمام جنبه‌های زندگی انسان‌ها، از شخصی گرفته تا حرفه‌ای، پیشروی خواهد داشت. بیایید قبل از هر چیزی به چند نمونه از دستیارهای هوشمند نگاهی داشته باشیم:

سیری

سیری اپل دستیار مجازی است که مفهوم نرم افزار هوش مصنوعی صوتی را به بازار معرفی کرد. سیری اولین بار به عنوان یک برنامه در سال 2010 منتشر شد و به سرعت توسط کمپانی اپل خریداری شد و از آیفون 4S به بعد عنوان اصلی‌ترین سیستم‌ها بر روی دستگاه‌های این شرکت بوده است. با یک بار گرفتن “هی سیری” یا به کمک دکمه مطبوعاتی ، می‌توانید Siri را فعال کنید. نام سیری یا Siri مخفف عبارت Interface Interpreter Recognition Speech است.

سیری می‌تواند همه دستورات استاندارد را برای شما اجرا کند. او می‌تواند با افراد تماس بگیرد، به سؤال‌ها پاسخ دهد، در وب جستجو کند، هشدارها و یادآوری ها را تنظیم کند، برنامه‌های باز و موارد دیگر را بررسی کند.

دستیار گوگل

Google در سال 2016 نرم افزار دستیار مجازی پرچمدار خود را منتشر کرد. دستیار هوشمند گوگل از نظر فهم سوال و ارائه پاسخ صحیح نسبت به سایر دستیارهای هوشمند دقیق‌تر است. تیم Loup Ventures هرکدام 800 دستگاه از دستیارهای Google ، Siri و Alexa’s Alexa 800 را برای آزمایش انتخاب کردند و دستیار Google تنها دستیاری بود که 100٪ از اطلاعات نمایش داده شد را درک کرد و به درستی پاسخ 92.9٪ آن‌ها را داد.

الکسا

تحقیقات Loup Ventures که در بالا هم به آن اشاره شد، هم چنین نشان داد که الکسا ممکن است دستیار مجازی با بهترین عملکرد نباشد ( به کمتر از 80٪ از سوالات به درستی پاسخ داده است) اما مطمئناً یکی از محبوب‌ترین دستیارهای هوشمند موجود در بازار است. آمازون تا ژانویه سال 2019 (پنج سال پس از معرفی الکسا به بازار) حدود 100 میلیون دستگاه دستیار شخصی الکسا فروخته بود و تنها در یک سال بعد این رقم را بیش از دو برابر کرده بود. هم چنین سرویس Echo که اسپیکر هوشمندی قدرت گرفته از الکسا می‌باشد، بر بازار اسپیکرهای هوشمند خانگی تسلط پیدا کرده است.

کورتانا

اگر می خواهید یک دستیار مجازی برای رایانه شخصی خود داشته باشید، سرویس Cortana محصول کمپانی مایکروسافت به نیاز شما رسیدگی می‌کند. برای مثال ممکن است شما یک تلفن اپل یا اندرویدی داشته باشید اما از رایانه شخصی با سیستم عامل ویندوز استفاده کنید، این جا جایی است که Cortana می‌تواند شکاف موجود را برطرف کند. ادغام با نرم افزارهای مایکروسافت مانند Office 365 و Outlook به ویژه برای صدها میلیون نفر که هر ماه از این برنامه ها استفاده می کنند کورتانا را به یک سیستم بسیار مفید تبدیل کرده است.

مزایا و مهایب دستیارهای مجازی هوشمند

اکنون که با برخی از دستیاران مجازی آشنا شدید ، چند نکته مثبت و منفی استفاده از آن‌ها را در ادامه با هم بررسی می‌کنیم.

مزایا

  • راحتی: کاربران دانش زیادی را تنها به کمک نوک انگشتان یا صدای خود بدست می‌آورند و می‌توانند بسیاری از فعالیت های وقت گیر را فقط با یک جمله یا دو جمله انجام دهند.
  • دسترسی و فراگیر: دستیاران صوتی مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند موانع را برای افراد کم توان اعم از مشکلات عاطفی، جسمی و شناختی را برطرف کنند. تعامل صوتی مخصوصاً برای کسانی که دارای نقص دید هستند بسیار مفید است.
  • یک رابط انسانی: مکالمه بنیان اساسی برای توسعه روابط انسان‌ها است. دستیاران مجازی م‌ توانند تجربه مکالمه‌ای دو طرفه را ارائه دهند که شامل صدا که یک عنصر اصلی در ایجاد ارتباط موثر و ارتباط عاطفی است.
  • لذت: مردم، به ویژه جوانان، از صحبت با دستیاران خانگی لذت می برند و پیوندی که از طریق صدا ایجاد می شود این مسئله را به خوبی نشان می دهند.

معایب

  • مشکلات درک مطلب: دستیاران مجازی هر روز در حال پیشرفت هستند، اما آن‌ها برای درک سؤالات شما در هنگام وجود نویز پیش زمینه در صدا، یا یک سؤال پیچیده، و یا لهجه غیرمعمول به مشکل بر می‌خورند.
  • نگرانی های اخلاقی و حریم خصوصی: داشتن دستیاران مجازی قبول کردن مسئله “همیشه گوش دادن” دستگاه به شما در محیط خانه است.
  • مهارت مکالمه: توانایی های مکالمه واقعی در سطح بشر هنوز برای دستیاران مجازی به گونه ای نیست که به راحتی از آن برای بهبود ارتباطات طبیعی و انسانی استفاده کنند.
  • تجسم برند: دلیلی وجود دارد که صدای سیری چند بار تغییر کرده است و مردم به درستی متوجه این مسئله نمی‌شوند. این مسئله به آن دلیل است که شرکت قصد دارد تا نام تجاری خود را با صدا و تجسم آن در ذهن مخاطب ثبت کند و در این مورد هیچ شرکت دیگری قادر به کپی کردن آن نیست.

استفاده از دستیاران مجازی در کسب و کارها

اگر در استفاده از یک دستیار صوتی در زندگی عادی خود مطمئن نیستید ، بهتر است بیشتر با نحوه کار این دستیارها در مشاغل آشنا شوید. به طور کلی ، 38٪ از نیروی کار در حال حاضر از یک دستیار صوتی در زندگی روزانه خود استفاده می‌کنند (در مقایسه با 27٪ از مصرف کنندگان که قبلاً به آن‌ها اشاره کردیم).

این که چگونه مشاغل از دستیاران صوتی استفاده می کنند در مطالعه‌ای که توسط Salesforce انجام شده بررسی شده است:

  • 92٪ از کاربران برای جستجوی اطلاعات به یک دستیار مجازی اعتماد می کنند.
  • 75٪ از کاربران از آن‌ها برای تنظیم یادآوری استفاده می کنند.
  • 73٪از کاربران پیام‌های متنی را از طریق آن‌ها ارسال می کنند.
  • 69٪از کاربران یک رویداد در تقویم را مانند جلسه یا قرار ملاقات ایجاد می‌کنند.
  • 61٪از کاربران یادداشت‌ها را از طریق دستیارهای صوتی ایجاد می‌کنند.
  • 61٪از کاربران از طریق آن‌ها ایمیل ارسال می کنند
  • 57٪کاربران در روزهای کاری خود محصولات یا خدمات را از طریق دستیارهای هوشمند خریداری می کنند.

بنابراین ، از دیدگاه تجارت و مصرف کننده ، دستیارهای صوتی، ، با وجود اینکه فناوری‌های نسبتاً جدیدی هستند، در حال حاضر کاملاً در زندگی روزمره ما نفوذ پیدا کرده‌اند.

 آیا در ایران هم می‌توان از دستیارهای هوشمند استفاده کرد؟

در ایران تعداد شرکت‌هایی که در زمینه هوش مصنوعی و تولید چت بات کار می‌کنند محدود است. اما خوشبختانه محصولات با کیفیتی در این زمینه به بازار عرضه شده است. یکی از این محصول‌ها چت بات هوشمند باتاوا، محصول شرکت عامر اندیش می‌باشد. باتاوا، یک دستیار هوشمند سازمانی صوتی است که از آخرین تکنولوژی های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین برخوردار است. این محصول به طور اختصاصی برای زبان فارسی تولید شده است و می تواند زبان فارسی را به طور کامل پردازش و درک نماید. باتاوا قابلیت آن را دارد که متناسب با نیازهای سازمان ها و کسب و کارهای مختلف شخصی سازی شود. باتاوا قادر است با کمک گرفتن از داده ها و اطلاعاتی که از قبل آموخته، پاسخی درست به سوالاتی که از او می شود ارائه دهد.

محصول باتاوا متناسب با نیازهای یک کسب و کار و یا سازمان، قابلیت مناسب سازی دارد. اگر شما در کسب و کارتان نیاز به چت باتی عمومی دارید که به صورت 24 ساعته پاسخگوی مشتریان و یا مراجعه کنندگانتان باشد، باتاوا می تواند این کار را برای شما انجام دهد. باتاوا محصولی بسیار ضروری برای کسب و کارهاست که می توانید با هزینه کم، پاسخگوی نیازهای مشتریانتان باشد به طوری که دیگر نیازی به نیروی انسانی نداشته باشید.

برای آشنایی بیشتر با محصول باتاوا و یا برخورداری از دموی رایگان این محصول، به صفحه تماس با ما مراجعه کنید و فرم دمو را پر کرده و برای ما ارسال کنید.

لینک کوتاه شده : https://amerandish.com/Gbn8f

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

_ مطالب مرتبط _

دستیار هوشمند فارسی

دستیار هوشمند فارسی باتاوا

حتما تا به حال ویدئوهای مختلفی که در مورد دستیارهای هوشمندی مانند الکسا آمازون، سیری اپل و… هستند را دیده‌اید. چند سالی می‌شود که دستیارهای

robot-hand-with-a-computer
مقالات

سوپر هوش مصنوعی (Artificial Super Intelligence)

همه ی ما به تدریج در دنیای دیجیتال به استفاده روزمره از هوش مصنوعی در زندگی، بدون اینکه متوجه باشیم، عادت کرده ایم. از دستیارهای

درخواست شما با موفقیت ارسال شد.

ضمن تشکر بابت ارسال پیام، در سریع‌ترین زمان ممکن کارشناسان شرکت عامراندیش درخواست شما را بررسی خواهند نمود.