مایکروسافت: انگلیس باید مهارت های هوش مصنوعی خود را افزایش داده یا خطر سقوط را بپذیرد!

این روزها گزارشی از مایکروسافت منتشر شده‌است که به انگلیس هشدار می‌دهد که با شکاف‌های بزرگ و حساسی در زمینه هوش مصنوعی (AI) روبرو است و اگر نتواند این چالش را به خوبی مدیریت کند، احتمالاً باید هزینه آسیب‌های حاصل از این بی‌توجهی را بپردازد! این تحقیقات که توسط شرکت Microsoft تحت عنوان هوش مصنوعی در انگلیس انجام شده‌است، این موضوع را از چند جنبه بررسی می‌کند.

مایکروسافت برای تهیه گزارش خود به صورت کامل، آن را از چند جهت و جنبه با کمک داده‌های ۱۲ هزار نفر از ۲۰ کشور جهان بررسی کرده‌است. این داده‌ها، کمک می‌کنند که عملکرد کشور انگلیس در حوزه هوش مصنوعی به راحتی بررسی شود و قابل مقایسه با سایر کشورها باشد. طبق این گزارش، میزان خرابی و نقص در پروژه‌های هوش مصنوعی انگلیس، نسبت به سایر کشورها بیشتر بوده‌است و این موضوع به حیثیت این کشور لطمه بزرگی خواهد زد. در این زمینه شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید، ۲۹ درصد شغل‌های ایجاد شده بواسطه پروژه‌هایی که توسط دولت انگلیس سرمایه‌گذاری شده‌اند، در واقع بدون هیچ ارزش تجاری بوده‌اند، در حالی که میانگین جهانی چنین پروژه‌هایی تنها ۱۹ درصد است.

شکاف و بحران هوش مصنوعی در انگلیس، موضوعی ثابت شده!

در مورد این مشکل و معضل نکته جالب تری وجود دارد که آن، نظرات رهبران مشاغل هوش مصنوعی در این کشور است که از دو سال پیش، چنین وضعیتی را پیش‌بینی می کرند و معتقد  بودند که بحران در صورتی که حل نشود، جدی تر خواهد شد. طبق نظرات متخصصان در این زمینه، مشکل اصلی این است که دولت انگلیس، آماده‌سازی مهارتی، تخصصی و علمی لازم برای این موضوع را جدی تصور نمی‌کند و برای آن سرمایه‌گذاری انجام نمی‌دهد! طبق داده‌های جمع‌آوری شده، فقط ۱۷ درصد از کارمندان انگلیسی فعال در این حوزه، اطلاعات لازم و کامل را در این زمینه دارا بوده‌اند.

این روزها که فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی و ابری در حال ادغام هستند و فرآیندهایی مانند پردازش کلمه و … را انجام می‌دهند، یاد دادن مهارت‌های استفاده از چنین فناوری‌هایی برای شرکت‌هایی که کارمندان آن‌ها اطلاعات و مهارت‌های کافی ندارند، کاملاً ضروری به نظر می‌رسد. این موضوع می‌تواند به کارمندان هر بخش کمک کند که بهترین تصمیم‌گیری‌های لازم برای کار با این فناوری‌ها را اتخاذ کنند و فرآیندهای مربوط به هدفگذاری توسط مدیران به خوبی مسیر را طی نماید.

هرچقدر که بازار هوش مصنوعی در جهان و انگلستان گسترده‌تر می‌شود، جنگی که میان استعدادها و مهندسین این شرکت‌ها درمی‌گیرد، شدیدتر خواهد بود و تاوان بالاتری خواهد داشت. در این جنگ تنها تسلیهاتی که به درد شما می‌خورد، علم و دانشی است که دارید و غیر از این موضوع هیچ چیز دیگری برای شما کاربرد نخواهد داشت.

نظرات کارمندان شرکت‌های فعال در انگلیس چیست؟

در حال حاضر تنها حدود یک سوم کارمندان انگلیسی بر این باورند که محل کار و شرکتشان قادر است که به اندازه کافی آن‌ها را برای آینده ای که در انتظار AI است، آماده کند. (میانگین جهانی در این زمینه ۴۲ درصد کارمندان است!) در این زمینه سیمون لامبرت، مدیر ارشد یادگیری مایکروسافت انگلستان اظهار داشته‌است که موفق‌ترین سازمان‌ها و موسسات در این زمینه، آن‌هایی خواهند بود که دارای مهارت‌های فنی، فعالیت‌های فرهنگی و … هستند. نبوغ انسانی که با کمک علم و دانش رشد می‌کند، همان چیزی است که باعث ایجاد تفاوت‌های اساسی در زمینه هوش مصنوعی و بازار افراد فعال در این زمینه می‌شود.

فرار مغزها و استعدادهای هوش مصنوعی از انگلستان

فرار مغزها و استعدادهای هوش مصنوعی از انگلستان، مشکل دیگری است که کشور انگلیس از آن رنج می‌برد! در این زمینه دانشگاه‌های معروفی مانند آکسفور و کمبریج (که جزو بهترین دانشگاه‌های این کشور محسوب می‌شوند)، آمار اسفناک و وحشتناکی از این موضوع منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد، استعدادهای این کشور در حال مهاجرت به آمریکا و دره سیلیکون ولی هستند! جایی که در آن احساس می‌کنند، توانایی پیشرفت و دریافت حقوق بسیار بالاتری نسبت به شرکت‌های انگلیسی دارند.

به عنوان مثال همین چندی پیش یکی از اساتید ارشد امپریال کالج لندن موضوع جالبی را بیان کرد که در آن همیشه تعجب می‌کرد که چرا یکی از دانشجویان او هیچ وقت  در کلاس حاضر نمی‌شود، اما سالانه مبلغی در حدود ۹ هزار و ۲۵۰ پوند برای شرکت در کلاس‌ها پرداخت می‌کند. پس از آن که استاد، دانشجوی خود را فراخواند این موضوع را درک کرد که دانشجوی او به دلیل کار در شرکت اپل (Apple) در کلاس‌ها شرکت نمی‌کرده‌است و این شرکت به او حقوق ۶ رقمی پرداخت می‌کند.

در این زمینه برخی از شرکت‌های آمریکایی مانند مایکروسافت در حال بررسی و ارائه راهکارهایی به انگلیس هستند که جلوی این معضل و بحران را بگیرند. همان‌طور که احتمالاً خودتان هم حدس می‌زنید، اگر بحران و مشکل فرار مغزهای هوش مصنوعی به درستی حل نشود، می‌تواند باعث ایجاد بحرانی در آینده ای نزدیک برای UK (انگلستان) شود.

مایکروسافت در حال حاضر چه برنامه ای برای حل این مشکل دارد؟

دکتر کریس بیشوپ، مدیر آزمایشگاه تحقیقات مایکروسافت در کمبریج در این زمینه گفته‌است که ما در چند سال گذشته موضوع فرار مغزها و مشکلاتی که ممکن است، توسط این صنعت ایجاد شود را بررسی کرده‌ایم و متوجه شده‌ایم که تنها استعدادهای برتر دانشگاهی نیستند که اقدام به فرار می‌کنند، بلکه اساتید دانشگاهی که در حال کار بر روی پروژه‌های AI هستند با شرایطی روبرو شده‌اند که در آن هیج دانشجوی جوان و با استعدادی وجود ندارد که پذیرای دانش آن‌ها برای آماده‌سازی باشد.

این مسئله باعث بوجود آمدن نگرانی‌هایی شده‌است که طبق تحقیقات باعث ایجاد یک نسل از مهندسین بدون استعداد شده‌است. طبق فعالیت‌های مایکروسافت در این زمینه از سال ۲۰۱۸ برنامه ای برای آموزش مهندسین نسل بعدی که دارای قابلیت‌های لازم باشند، شروع شده‌است که این موضوع به معنای این است که دانشگاه کمبریج باید اقدام به پرداخت هزینه‌هایی به این شرکت آمریکایی کند.

شرکت مایکروسافت در این زمینه به دانشگاه کمبریج اطمینان داده‌است که هیچ استعدادی توسط این شرکت جذب نمی‌شود و آن‌ها به راحتی قادر هستند که پس از گذراندن دوره‌های آموزشی عملی خود در این شرکت، وارد بازار کاری شوند که علاقه دارند. این موضوع هم به نفع دانشگاه کمبریج، شرکت مایکروسافت و دانشجویانی است که در این دانشگاه تحصیل می‌کنند. در این زمینه شما چه نظری دارید؟ آیا راهکاری هم وجود دارد که باعث شود، دانشجویان و استعدادهای ایرانی از کشور نروند؟ به نظر شما چه کاری می‌توان انجام داد. شما در این زمینه می‌توانید نظرات، سوالات و تجربیات خود را با ما و دیگر کسانی که این خبر را مطالعه می‌کنند به اشتراک بگذارید.

لینک کوتاه شده : https://amerandish.com/02aae

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

_ مطالب مرتبط _

درخواست شما با موفقیت ارسال شد.

ضمن تشکر بابت ارسال پیام، در سریع‌ترین زمان ممکن کارشناسان شرکت عامراندیش درخواست شما را بررسی خواهند نمود.