8 دلیلی که به پردازش گفتار نیاز داریم

هر تکنولوژی جدید زمانی که پایش را به زندگی ما انسان‌ها می‌گذارد، مدتی ما را سرگرم خود می‌کند. اما پس از گذشت زمان، با جایگزینی نوآوری دیگر، جذابیت و حتی کارایی خود را از دست می‌دهد. اما برخی از نوآوری‌ها به گونه‌ای است که آنقدر زندگی انسان را دچار تحول می‌کنند که عملا نمی‌توان بدون آن‌ها زندگی کرد. هوش مصنوعی و قابلیت‌هایی که ایجاد کرده، مانند پردازش گفتار، جزء این دسته از نوآوری‌ها هستند. حتی برخی اوقات انقدر افراد به استفاده از هوش مصنوعی عادت کرده‌اند که ماهیت تکنولوژی که از آن استفاده می‌کنند را یادشان می‌رود.

همان طور که گفته شد، یکی از قابلیت‌ها و کاربردهای هوش مصنوعی پردازش گفتار است. پردازش گفتار در چند سال اخیر جزء پر کاربردترین قابلیت‌های هوش مصنوعی قرار گرفته است که در حوزه‌های متفاوتی از آن استفاده می‌شود. از طرف دیگر به نظر نمی‌رسد که پردازش گفتار، مانند اکثر تکنولوژی‌ها، پس از مدتی کاربرد خود را از دست بدهد و حتی با پیشرفت بیشتر، دارد حوزه‌های بیشتری را درگیری می‌کند و کاربردهایش را روز به روز گسترش می‌دهد. برخی از دلایل این مسئله را در ادامه با هم بررسی می‌کنیم و 8 دلیلی که به پردازش گفتار در زندگی نیاز دارید را با هم بر می‌شماریم.

چرا به پردازش گفتار نیاز داریم؟

فناوری پردازش گفتار به سیستم‌ها این امکان را می‌دهد تا گفتار را دریافت، درک و به متن تولید کنند. اما سیستم‌ها چگونه گفتار انسان را درک می‌کنند؟ امواج صوتی گفتار توسط میکروفن ضبط شده و به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌شوند. سپس سیگنال با استفاده از فناوری‌های پیشرفته پردازش سیگنال، تجزیه می‌کنند و کلمات پردازش می‌شود. در ادامه مقاله به بیان 8 دلیلی که به پردازش گفتار نیاز داریم می‌پردازیم.

بی‌نیازی از تایپ

یکی از مهم‌ترین کاربردهای پردازش گفتار بهره بردن از قابلیت تایپ کردن و نوشتن به صورت صوتی است. یعنی شما می‌توانید بدون نیاز به صرف زمان زیادی برای تایپ کردن، تمام اطلاعات لازم را به صورت نوشته در بیاورید. این قابلیت برای بسیاری از افراد جامعه کاربردی است. حتی اگر شغلتان تایپیست نباشد که دائما با تایپ کردن سروکار داشته باشید هم باز برای انجام بسیاری از کارها در حیطه شخصی یا حرفه‌تان می‌توانید از این تکنولوژی استفاده کنید.

رابط صوتی

یکی دیگر از کاربردهای تکنولوژی پردازش گفتار، قابلیت تبدیل متن به صوت و ایجاد یک رابط کاربری صوتی برای کاربران است. این مورد در واقع همان راهنمای صوتی در برنامه‌های مسیریاب یا برنامه‌هایی است که اطلاعات خاصی را به کاربران از طریق صوت و پردازش گفتار می‌دهند. برای مثال امکان برقراری ارتباط با Siri یا Google Maps اپل برای رساندن کاربر به جایی که باید برود، شانس گم شدن او را کاهش می‌دهد و نیاز به خواندن نقشه را برطرف می‌کند.

شناسایی صدا

شناسایی صدا یکی دیگر از کاربردهای تکنولوژی پردازش گفتار است که به یک سیستم هوشمند این توانایی را می‌دهد که بتواند صدای یک فرد را بشناسد. باز شدن برنامه‌ها از طریق قفل‌های صوتی و یا کاربردهای امنیتی آن که تنها از طریق صدای شخص بخصوص دسترسی به یک سری اطلاعات امکان پذیر است و… از کاربردهای این تکنولوژی است.

بهبود تجربه مشتری

ایجاد رابط کاربری که در بالاتر به آن اشاره شد نیز می‌تواند منجر به بهبود تجربه کاربر و مشتری یا همان user experience شود. شما با این کار عملا یک به مشتری اجازه می‌دهید همانند تعاملات روزمره‌اش با سرویسی که شما به او ارائه می‌دهید به تعامل بپردازد و به زندگی او و کارهای روزمره‌اش نفوذ پیدا کند به طوری که به سرویس شما عادت کند. از دیگر کاربردهای پردازش گفتار، کمک به افراد کم شنواست. به صورتی که این فناوری با تبدیل صوت به متن می‌تواند یک راه ارتباطی مهم برای افراد کم شنوا باشد.

فهم زبان طبیعی

یکی دیگر از دلایلی که به پردازش گفتار نیاز داریم مسئله پردازش زبان طبیعی و فهم زبان طبیعی توسط دستگاه هوشمند، رایانه و… است. این قابلیت پایه و اساس تمامی کاربردهایی است که به آن اشاره کردیم. زیرا اگر یک سیستم هوشمند نتواند به خوبی گفتار و زبان طبیعی را درک کند نمی‌تواند از پس سایر توانایی‌ها و کاربردها بربیاید.

تخلیه مراکز تماس به دلیل پاندمیک کرونا و راه حل هوش مصنوعی برای آن

دستیار صوتی

دستیارهای صوتی مانند الکسای آمازون و یا سیری اپل یکی دیگر از کاربردهای تکنولوژی پردازش گفتار است که به وضوح به ارتباط کلامی بین انسان و کامپیوتر نیاز دارد. که اتفاقا به خوبی در میان مردم جا افتاده است. این دستیارها به کمک پردازش گفتار صحبت کاربر را درک می‌کنند و می‌توانند نیاز او را به کمک هوش مصنوعی خود، از میان صحبت‌هایش درک کنند و در نهایت به کمک تکنولوژی تبدیل متن به گفتار می‌تواند پاسخ خود را به صورت صوت به مخاطب ارائه دهد.

اپراتور هوشمند

اپراتور هوشمند در واقع یکی دیگر از قابلیت‌ها و کاربردهای تکنولوژی پردازش گفتار است. اپراتور هوشمند همانند نامش می‌تواند در یک مرکز تماس همانند یک اپراتور انسانی عمل کند و به تماس‌های مشتریان پاسخ دهد. این اپراتور می‌تواند به کمک پردازش گفتار و پردازش زبان طبیعی صحبت‌های مخاطب را درک کند و به کمک توانایی تبدیل متن به گفتار به او پاسخ دهد.

متد آموزشی نوین

در برخی از پلتفرم‌های آموزشی نوین از پردازش گفتار در فرآیندهای آموزشی خود استفاده می‌کنند تا بتواند تجربه آموزشی نوین و در عین حال کاربردی را برای کاربرانشان ایجاد کنند. علاوه بر آن استفاده از این تکنولوژی در بخش آموزش باعث ایجاد فرآیندی برای آموش فعال خواهد شد.

حضور فناوری پردازش گفتار در بخشی از زندگی روزمره ما دیده می‌شود، اما در حال حاضر هنوز به دستورات نسبتاً ساده محدود شده است. با پیشرفت تکنولوژی، محققان قادر خواهند بود سیستم‌های هوشمندتری برای درک مکالمه ایجاد کنند. یک روز، شما می توانید با سیستم‌های کامپیوتری و ربات‌هایی مثل سوفیا همانطور که با هر انسانی صحبت می‌کنید صحبت کنید. همه این‌ها با هوش مصنوعی امکان پذیر خواهد شد.

محصولات بر پایه پردازش گفتار

شرکت عامراندیش هوشمند از سال 1396 در حوزه هوش مصنوعی بر روی 3 محصول در زمینه پردازش گفتار و پردازش نوشتار فعالیت می‌کند. این سه محصول:

  • فارس‌آوا: سرویس تبدیل گفتار به نوشتار (با استفاده از پردازش گفتار مبتنی بر هوش مصنوعی)
  • باتاوا: چت بات مبتنی بر هوش مصنوعی محاوره‌ای (با استفاده از پردازش نوشتار)
  • هوشتل: اپراتور هوشمند مرکز تماس (ترکیبی از پردازش گفتار و پردازش نوشتار مبتنی بر هوش مصنوعی محاوره‌ای)

برای آشنایی بیشتر با محصولات هوش مصنوعی و برخورداری از دمو رایگان محصولات کافی است برای در صفحه تماس با ما فرم پر کنید.

4.5/5 - (2 امتیاز)
لینک کوتاه شده : https://amerandish.com/zrRo5

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

_ مطالب مرتبط _

پردازش تصویر

فریم ورک تشخیص چهره Viola-Jones

فریم ورک تشخیص شی Viola–Jones اولین فریم ورک تشخیص شی است که به نرخ رقابتی تشخیص شی در سال 2001 رسید. این فریم ورک توسط

درخواست شما با موفقیت ارسال شد.

ضمن تشکر بابت ارسال پیام، در سریع‌ترین زمان ممکن کارشناسان شرکت عامراندیش درخواست شما را بررسی خواهند نمود.