اهمیت پردازش تصویر

انجام برخی از عملیات بر روی یک تصویر، اتخاذ یک تصویر پیشرفته، یا استخراج اطلاعات مفید از تصویر را پردازش تصویر گویند. تکنیک‌های پردازش تصویر به تغیر تصاویر دیجیتال کمک می‌کنند.  پردازش تصویر به عنوان ابزاری برای ترجمه بین سیستم بینایی انسان و دستگاه‌های تصویربرداری دیجیتال تعریف می شود.

پردازش تصویر دیجیتال همچنان یک زمینه مهیج است. این تکنولوژی برای پردازش تصاویری که از دوربین‌ها و سنسورهای ماهواره‌ها، پروب‌های فضایی و هواپیما گرفته شده است، یا سایر تصاویر معمولی روزمره استفاده می‌شود. پردازش تصویر، به اتخاذ تصویر، تقویت وضوح تصویر، تقسیم بندی تصویر، استخراج ویژگی‌های تصویر، طبقه بندی تصویر می‌پردازد.

اهمیت پردازش تصویر

اهمیت و ضرورت پردازش تصویر دیجیتال را می‌توان در دو مورد خلاصه کرد: اولین مورد بهبود اطلاعات تصویری برای تفسیر انسان و دوم پردازش داده‌های موجود برای درک دستگاه است. پردازش تصویر دیجیتال دارای طیف گسترده‌ای از برنامه‌های کاربردی مانند سنجش از راه دور، ذخیره سازی تصویر و داده‌ها برای انتقال به برنامه‌های تجاری، تصویربرداری پزشکی، تصویربرداری صوتی، علوم پزشکی قانونی و اتوماسیون صنعتی است.

تصاویر به دست آمده توسط ماهواره‌ها در ردیابی منابع زمین، نقشه برداری جغرافیایی و پیشبینی اوضاع محصولات کشاورزی، جمعیت شهری، پیشبینی هواشناسی، کنترل سیل و آتش سوزی مفید هستند. برنامه‌های تصویربرداری فضا شامل شناسایی و تجزیه و تحلیل اشیاء موجود در تصاویر به دست آمده از مأموریت‌های کاوشگرهای فضایی است. همچنین کاربردهای پزشکی مانند پردازش اشعه ایکس، اسکن اولتراسونیک، میکروگراف الکترونی، تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی، رزونانس مغناطیسی هسته‌ای و… جز موارد اهمیت پردازش تصویر هستند.

دیجیتالی سازی

اولین مرحله از پروژه دیجیتالی سازی، اسکن اسناد، تصاویر و صفحات با اسکنر برای به دست آوردن یک سند خام است. این فایل خام اسکن شده، فایلی است بدون هیچ تغییری (وضوح بیشتر، کراپ کردن)، و هیچ اطلاعاتی به آن اضافه نشده است.

اسکنر حرفه‌ای کتاب‌ها، امروزه، ابزاری قابلیت تنظیم تصویر دارند. بنابراین اپراتور می‌تواند بدون هیچ کاری، نسخه اسکن شده را استفاده کند. به هر حال، برای یک جریان کاری بهینه و جلوگیری از اتلاف وقت، مهم است که تصویر، بعد از اسکن، مجدد پردازش شوند.

طیف کاملی از امکانات پردازش تصویر

امروز لیست بزرگی از امکانات پردازش تصویر در دسترس است، به عنوان مثال:

  • برش: به راحتی تصویر را برش داده و لبه‌ها را گرد می‌کنید
  • تشخیص چند منطقه: قادر به تعریف و برش چندین سند در یک سند واحد
  • تقسیم بندی تصویر: تشخیص خودکار چندین تصویر در داخل تصویر
  • پردازش گروهی تصاویر یا Deskew: سیستم تصحیح اسناد کج اسکن شده ، چرخاندن اسناد در جهت صحیح ، حذف حاشیه ها، حذف قسمت‌های سیاه پانچ‌ها
  • تصحیح انحنا: هم ترازی صفحات راست و چپ
  • تصحیح نور: ایجاد نور همگن بر روی تصویر
  • و بسیاری دیگر مانند مشخصات ICC ، کنتراست روشنایی، رفع اشکال، کاهش نویز تصویر…. که در آن هدف این است که تصویر خام به یک تصویر پردازش شده خوب و مرتب و منظم تبدیل شود.
  • تشخیص کاراکترها
  • فشرده سازی تصاویر
  • اعتبارسنجی امضا
  • پردازش تصاویر رنگی
  • بالا بردن کیفیت تصویر

سخن پایانی

همانطور که گفته شد، پردازش تصویر یکی از پرکاربردترین پیشرفت‌هایی است که در سال‌های اخیر رخ داده است. پردازش تصویر در همه زمینه‌ها کم و بیش به کمک انسان شتافته است. از قابلیت‌های پردازش تصویر در جاهایی چون امکان عمومی و بزرگ، مراکز حساس و امنیتی، سازمان‌های نظارتی تا حتی فروشگاه‌های خرده فروشی که دارای دوربین مداربسته هستند، کاربرد دارد.
از دیگر قابلیت‌های پرداز تصویر میتوان به فهم و درک محتوای ویدیویی، ایندکس کردن متادیتا‌ها، مدیریت و دسته بندی ویدیویی، ایندکس گذاری صفحات وب و غیره اشاره کرد.

لینک کوتاه شده : https://amerandish.com/BeMkQ

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

_ مطالب مرتبط _

قوانین مرکز تماس
مقالات

قوانین مرکز تماس در سال 2021

قوانین حاکم بر مراکز تماس را می‌توان از دیدگاه‌های مختلفی مورد بررسی قرار داد، در این مقاله تمرکز ما بر نکاتی است که بر محیط

درخواست شما با موفقیت ارسال شد.

ضمن تشکر بابت ارسال پیام، در سریع‌ترین زمان ممکن کارشناسان شرکت عامراندیش درخواست شما را بررسی خواهند نمود.