تکنولوژی تبدیل متن به گفتار چیست؟

تبدیل متن به گفتار یک تکنولوژی است که حروف و کلمات موجود در یک متن دیجیتال را بلند و برای کاربر می‌خواند. این تکنولوزی در دستگاه‌هایی مانند کامپیوترها، گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها در دسترس است. البته ابزارهای تبدیل متن به گفتار مختلفی وجود دارند که در انواع دستگاه‌های دیچیتال کار می‌کنند. تبدیل متن به گفتار کاربردهای بسیار زیادی دارد. یکی از این کاربردها کمک به کودکانی است که به تازگی خواندن و نوشتن را شروع کرده‌اند و هنوز در خواندن مشکل دارند. در این مقاله قصد داریم تکنولوژی تبدیل گفتار به متن را به طور کامل معرفی کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.

تکنولوژی تبدیل متن به گفتار چیست؟

تکنولوژی تبدیل متن به گفتار در حقیقت نوعی فناوری کمکی است که می‌تواند یک متن دیجیتال را برای کاربر بلند خوانی کند. این تکنولوژی به انگلیسی Text to Speech (یا به اختصار TTS) نام دارد. فناوری تبدیل متن به گفتار تنها با یک کلیک می‌تواند یک متن بلند را برای ما به صوتی تبدیل کند که حاوی محتوای آن متن است.

تبدیل متن به گفتار نوعی برنامه تولید گفتار است که برای یک فایل متنی رایانه‌ای و دیجیتال نسخه گفتاری تهیه می‌کند و این فایل متنی می‌تواند یک فایل وورد (word)، یک صفحه وب و… باشد. این تکنولوژی هم چنین می‌تواند خواندن اطلاعات نمایشگر رایانه را برای افرادی که در خواندن به هر دلیلی مشکل دارند امکان پذیر کند. تبدیل نوشتار به گفتار به کمک برنامه‌های تشخیص و شناسایی صدا انجام می‌شود.

فناوری تبدیل متن به گفتار به نوعی رابطی بین کامپیوتر و کاربر می‌باشد و این تکنولوژی قادر است به تمامی افرادی که با یک سیستم رایانه‌ای کار می‌کنند، چه کسانی که سواد لازم را دارند و چه کسانی که حتی سواد خواندن ندارند نیز کمک کند. فناوری‌ای که تبدیل نوشتار به گفتار از آن قدرت می‌گیرد هوش مصنوعی و شناسایی گفتار می‌باشد که در چند دهه اخیر تحولات بسیاری پیدا کرده است. با استفاده از تکنیک‌های یادگیری عمیق در هوش مصنوعی فناوری تبدیل متن به گفتار امروزه می‌تواند با صدایی طبیعی و همانند انسان‌ها به تعامل بپردازد.

این پیشرفت هم چنین باعث تغییر و بهبود در سرعت گفتار، تلفظ و واکنش‌پذیری موتور تبدیل نوشتار به گفتار شده است.  فناوری تبدیل نوشتار به گفتار امروزه به یکی از فناوری‌های کاربردی و در دسترس برای بسیاری از کاربران تبدیل شده است و کاربردهای متنوعی در زمینه‌های متفاوت دارد. برای مثال در بسیاری از زمینه‌هایی مثل خبر رسانی، بازی، سیستم‌های ارائه اطلاعات، سرویس‌های یادگیری الکترونیکی، سرویس‌های تلفنی، برنامه‌ها و دستگاه‌های اینترنت اشیاء (یا همان IOT)، دستیاران مجازی شخصی و… از این فناوری استفاده می‌شود.

مزایای استفاده از تبدیل متن به گفتار چیست؟

استفاده از سرویس‌های تبدیل متن به گفتار در اپلیکیشن‌ها و برنامه‌ها و… به عنوان یک رابط کاربری باعث افزایش دسترسی می‌شوند و علاوه بر آن به کاربر این امکان را می‌دهد تا بدون اینکه نیاز باشد به صفحه نگاه کند اطلاعات مورد نظرش را بدست آورد. تبدیل متن به گفتار مزیت‌های بسیاری دارد اما در این جا به برخی از آن‌ها می‌پردازیم.

دسترسی

برنامه‌ها و یا اپلیکیشن‌هایی که از تبدیل متن به گفتار استفاده می‌کنند، همان طور که در بالا هم به آن اشاره شد، یک رابط کاربری جدید برای کاربران خود ایجاد می‌کنند که یک راه جایگزین برای به دست آوردن اطلاعات و دسترسی به آنچه که می‌خواهند باشد. این راه جایگزین برای تمامی کاربران، چه افرادی که سواد دارند و قادر به خواندن هستند چه کسانی که سواد کمی دارند و یا بی سواد هستند، کاربردی است.

یادگیری پیشرفته

با همراهی و فعال کردن هم زمان دو قابلیت نمایش بصری و شنیداری، تکنولوژی تبدیل متن به گفتار می‌تواند به بهبود درک، به یاد ماندن، توانایی استفاده از واژگان، افزایش دایره واژگان و… کمک‌های بسیاری کند. به خصوص در پلتفرم‌های یادگیری الکترونیکی، استفاده از تبدیل متن به گفتار می‌تواند بسیاری از مشکلات را در زمینه یادگیری حل کند.

پویایی و آزادی

استفاده از تکنولوژی تبدیل متن به گفتار باعث می‌شود تا هر محتوای دیجیتالی به یک تجربه چند رسانه‌ای تبدیل شود. به همین دلیل افراد می‌توانند هم زمان در هنگام استفاده از این سرویس‌ها چندین کار را با هم انجام دهند. برای مثال یک فرد می‌تواند هم زمان به اخبار، مقالات یک وبلاگ و یا یک فایل پی دی اف گوش دهد.

آیا سرویس داخلی برای تبدیل متن به گفتار وجود دارد؟

خوشبختانه چند سالی است که سرویس‌های هوش مصنوعی متنوعی در ایران به بازار عرضه شده‌اند. یکی از سرویس‌های هوش مصنوعی که بر روی آن زیاد کار شده است، سرویس‌های پردازش گفتار همانند تبدیل گفتار به نوشتار و یا متن به گفتار است. محصولات با کیفیتی نیز در این زمینه به بازار عرضه شده‌اند که یکی از آن‌ها فارس آوا محصول شرکت عامر اندیش است. فارس آوا یک سرویس با کیفیت برای تبدیل گفتار به نوشتار و یا تبدیل متن به گفتار است. فارس آوا کاملا بومی و ساخت ایران است و بر دانش متخصصان هوش مصنوعی کشور تکیه دارد و دارای دیتابیس وسیع 10 هزار ساعته می‌باشد.

فارس آوا بر روی دسکتاپ و گوشی هوشمند در دسترس است و به زودی نسخه‌ی مخصوص مشاغل خاص همانند وکلا و … آن نیز به بازار عرضه خواهد شد. این محصول از دقت و سرعت بالا در تبدیل گفتار به متن و تایپ صوتی برخوردار است و همچنین قابلیت بارگزاری انواع فایل‌های صوتی و تصویری را به کاربر می‌دهد. محصول فارس آوا قادر است عملیات تایپ صوتی و خواندن متن دیجیتال را در زبان فارسی انجام ‌دهد. فارس آوا امکان ارتباط کلامی انسان با کامپیوتر و یا موبایل را فراهم می کند. این نرم افزار با بهره گیری از آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا تولید شده است.

برای آشنایی بیشتر با محصول فارس آوا و برخورداری از دمو رایگان به صفحه تماس با ما مراجعه کنید.

دستیار هوشمند سازمانی باتاوا، یک دستیار صوتی است که با استفاده از آخرین روش‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در زبان فارسی، به راحتی برای کاربردهای مختلف در سازمانها قابل شخصی‌سازی است. باتاوا به سازمانها کمک میکند تا برای ارتباط 24 ساعته و کم هزینه با مشتریان و یا مراجعه‌کنندگانشان، دیگر نیازی به پاسخگوهای انسانی نداشته باشند و بتوانند با استفاده از داده‌های اطلاعاتی که از قبل آموخته‌اند پاسخی متناسب به مشتریان ارائه دهند. باتاوا دارای دو محصول جانبی به نام‌های نابینایار و اردکک نیز می‌باشد.

اردکک یکی از سرویس‌های پردازش زبان فارسی است که موجودیت‌های اسمی در متن را استخراج می‌کند. موجودیت‌هایی همچون زمان، مکان، نام اشخاص و غیره. به طور مثال فردی تقاضای خرید دو بلیط قطار برای اولین دوشنبه بهمن از مشهد به تهران را دارد. اردکک قادر است تا تاریخ، تعداد بلیط، مبدا و مقصد موردنظر را فهمیده و آن را استخراج نماید.

* استفاده در وبسایت‌ها و اپلیکیشن‌ها به عنوان یک کانال ارتباطی با کاربران * نوآوری در پاسخگویی به سوالات مراجعین و مشتریان * کارایی بالا در پاسخگویی و ارائه خدمت 24 ساعته و بدون خستگی * امکان شخصی‌سازی نحوه پاسخگویی یا ارائه خدمت به مراجعین و مشتریان * کاهش هزینه‌های ارائه خدمت و پاسخگویی به سوالات مراجعین و مشتریان * کاهش ریسک پاسخگویی یا ارائه خدمت اشتباه * بالابرنده کاربردپذیری نرم افزار، وباپلیکیشن یا اپلیکیشن‌های موبایل * دریافت سفارش محصولات و خدمات از کاربران * ارائه پیشنهادات خرید به کاربرانی که قصد خرید محصول خاصی را دارند

* شرکتها و سازمانهایی که خدمات آنلاین ارائه میدهند * دارندگان وبسایتها و پرتالهای سازمانی که به دنبال برقراری ارتباط بهتری با بازدیدکنندگان سایتشان هستند * تولیدکنندگان محصولات نرم افزاری اعم از نرم افزارهای تحت دسکتاپ، وب یا موبایل برای بالابردن کاربردپذیری محصولاتشان

5/5 - (1 امتیاز)
لینک کوتاه شده : https://amerandish.com/O2amz

به اشتراک بگذارید

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

_ مطالب مرتبط _

چت بات یوجین گوسمن
هوش مصنوعی

یوجین گوسمن یک چت بات هوشمند

یوجین گوسمن (Eugene Goostman) یک ربات مکالمه است که سعی می‌کند خود را مثل یک پسر بچه 13 ساله اوکراینی نشان دهد. این چت بات

درخواست شما با موفقیت ارسال شد.

ضمن تشکر بابت ارسال پیام، در سریع‌ترین زمان ممکن کارشناسان شرکت عامراندیش درخواست شما را بررسی خواهند نمود.