کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص زود هنگام آلزایمر  

کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص زود هنگام آلزایمر : این فناوری از طریق آزمون سرقت شرینی توسط کودکان، این بیماری را متوقف می‌سازد

تصویر زیر، طرحی از دو کودک است که در پشت مادرشان در حال دزدیدن کلوچه هستند. هوش مصنوعی با کمک همین تصویر، شروع این بیماری را در شخص پیش‌بینی می‌کند. برای این منظور، سیستم از نمونه صدای افراد برای پیش‌بینی صحنه‌ای استفاده می‌کند تا توضیح دهد آیا افراد سالم ممکن است دچار این بیماری شوند یا خیر.

این سیستم قادر است تا هفت سال زودتر از پزشکان با دقتی 70% آغاز بیماری را پیش‌بینی نماید.

هوش‌مصنوعی در تشخیص زودهنگام آلزایمر

کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص زود هنگام آلزایمر با کمک پردازش زبان طبیعی

فیونا کاراگر (Fiona Carraghar)، سرپرست تحقیقات جامعه آلزایمری بریتانیا چنین توضیح داد که: “تشخیص زوال عقل در زمان مناسب، برای داشتن زندگی خوب تحت این شرایط، بحرانی و حیاتی است.”

متاسفانه، به دلیل تشخیص دیرهنگام، دسترسی افراد مبتلا به درمان‌های صحیح، پشتیبانی‌ها و راهنمایی‌ها به تاخیر می‌افتد. با این وجود، درمان‌های موجود، برای کسانی که بیماری‌شان زودتر تشخیص داده شود، موثرتر و کارآمدتر است. درمان‌های جدید بالقوه در مراحل ابتدایی بیماری و یا حتی قبل از آن‌که نشانه‌ها خود را نمایان سازند، می‌توانند موثرتر و کارآمدتر عمل نمایند.

برپایه گفته‌های فیونا کاراگر: ” کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص زود هنگام آلزایمر این یک گام هیجان‌انگیز دیگر در استفاده از این فناوری و فناوری زبان طبیعی برای ارایه تشخیص‌های زودهنگام و بسیار بادقت است. گرچه نیاز است تا با استفاده از آزمایش‌های گوناگون‌، تاثیر این روش را بر روی گروه‌های بزرگ‌تر و متنوع‌تر مشاهده نماییم.”

وی همچنین چنین افزود که به پژوهش‌های بیشتری از این دست نیازمندیم، زیرا که این بیماری منجر به تغییرات در مغز، 15 سال قبل از آنکه علایم خود را نشان دهند، می‌شود. آلزایمر با از بین بردن ارتباط بین سلول‌های عصبی در مغز، موجب تخریب حافظه و توانایی‌های شناختی می‌شود.

هوش‌مصنوعی در تشخیص زودهنگام آلزایمر

تخمین زده می‌شود که تنها در ایالات متحده، 5.5 میلیون نفر از افراد، با این بیماری زندگی می‌کنند. پژوهش‌ها بیانگر این است که سومین دلیل اصلی مرگ و میر در جهان، بعد از بیماری‌های قلبی و سرطان، همین بیماری است.

مدل هوش مصنوعی در تشخیص زود هنگام آلزایمر، که توسط پژوهشگران IBM و غول دارویی Pfizer توسعه داده شده، با استفاده از پردازش زبان طبیعی و آنالیز گزیده گفتارهای کوتاه گرفته شده از شخص توسط آزمون شناختی سرقت شیرینی، عمل می‌کند.

این آزمون، سال‌هاست که برای تشخیص زوال عقل و دیگر بیماری‌های شناختی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این آزمون، از افراد خواسته می‌شود تا آنچه در تصویر این سرقت کودکانه می‌بینند، توضیح دهند.

هوش مصنوعی قادر به شناسایی تغییرات نامحسوس در زبان است، تغییراتی همچون خطاهای گرامری و ساختارهای جمله‌بندی متفاوت که نشان‌دهنده افت شناختی فرد است.

نمونه‌های مورد استفاده IBM، از مطالعه قلب Framingham (فرامینگام) برگرفته شده است. فرامینگام، یک پژوهش آمریکایی که از سال 1948 تا کنون است که در طی آن 5000 نفر از افراد و خانواده‌هایشان مورد مطالعه قرار گرفته‌اند.

به دلیل ماهیت طولانی مدت پژوهش، هوش مصنوعی توانست نمونه‌های جمع‌آوری شده را در حالی که افراد از نظر شناختی سالم بودند، تجزیه‌وتحلیل کند. اگر مدل هوش مصنوعی در تشخیص زود هنگام آلزایمر با استفاده از آنالیز نمونه گفتار یک فرد 65 ساله شرکت کننده در این پژوهش، پیش‌بینی نماید که وی تا سن 85 سالگی به این بیماری مبتلا خواهد شد، صحت این پیش‌بینی حتما مورد آنالیز و بررسی دقیق قرار خواهد گرفت.

هوش‌مصنوعی در تشخیص زودهنگام آلزایمر

برپایه سخنان آجای رویورو (Aja Royyuru)، نایب رییس پژوهش‌های بهداشت و سلامت IBM، یافته اصلی و کلیدی این پژوهش آن است که 7 سال قبل از تشخیص بالینی، با دقت 70% می‌توان پیش‌بینی نمود که آیا فرد مبتلا به این بیماری خواهد شد یا خیر.

بر پایه سخنان رویورو به BBC: اگرچه امروزه هیچ درمان مشخصی برای آلزایمر وجود ندارد، ولی دانستن زودهنگام اینکه فرد مبتلا به این بیماری خواهد شد یا خیر، می‌تواند کمک شایانی در روند درمان و کنترل بیماری وی باشد. حتی اگر نتوان روند این بیماری را تغییر داد، می‌توان آن را مدیریت کرد تا شخص زندگی با کیفیت‌تری در طول این بیماری تجربه کند. وی همچنین اذعان نمود که بسیاری از افراد هستند که تمایلی ندارند بدانند آیا در سال‌های آتی به این بیماری مبتلا می‌شوند یا خیر.

برپایه سخنان آجای:”استفاده از مدل هوش مصنوعی در تشخیص زود هنگام آلزایمر باید با یک ساختار اخلاقی قوی انجام گردد، افراد باید رضایت کامل برای استفاده از نشانگرها و شرکت در پژوهش را داشته باشند. شما متوجه بیماری افراد نخواهید شد، مادامی که رضایت آنان برای شرکت در پژوهش را به دست نیاورده باشید.”

با همه این‌ها، آقای آجای بسیار امیدوار است که سیستم‌های هوش مصنوعی به پزشکان در دریافت نقش نشانگرهای زیستی مانند صدا کمک شایانی کنند. این نشانگرهای زیستی در تشخیص و پیش‌بینی این بیماری بسیار مهم و کمک‌کننده‌اند.

آجای این‌گونه افزود که:”ما اعتقاد داریم که مدل هوش مصنوعی در تشخیص زود هنگام آلزایمر ابزاری مفید برای تقویت تشخیص زودهنگام و مدیریت صحیح این بیماری است. این مدل، تنها یک شاخص برای کمک به یک متخصص در تشخیص این بیماری است.”

 

لینک کوتاه شده : https://amerandish.com/PdmPS

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فارس آوا

تبدیل گفتار به متن

باتاوا

دستیارسازمانی - چت بات

هوشتل

اپراتورهوشمند مرکز تماس

_ مطالب مرتبط _

معرفی سرویس فارسی خوان ایرانی
مقالات

معرفی سرویس فارسی خوان ایرانی

شاید شما هم تا به حال نام سرویس فارسی خوان به گوشتان خورده باشد. امروزه از سرویس‌های فارسی خوان در اپلیکیشن‌های محتلفی مانند اپلیکیشن‌های مسیریاب،

درخواست شما با موفقیت ارسال شد.

ضمن تشکر بابت ارسال پیام، در سریع‌ترین زمان ممکن کارشناسان شرکت عامراندیش درخواست شما را بررسی خواهند نمود.