دیپ فیک یا Deep Fake چیست؟

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که به هوش مصنوعی و مباحث آن علاقه دارید احتمالا نام دیپ فیک را شنیده‌اید و ویدئوهای مربوط به آن را دیده‌اید. دیپ فیک یا به عبارتی “جعل عمیق” یک فناوری در حال تکامل و جدیدی است که از هوش مصنوعی منشع می‌گیرد به وسیله‌ی این فناوری میتوان تصاویری ساخت که هرگز اتفاق نیفتاده‌اند، مثلا بازیگران، فوتبالیست‌ها و سیاستمداران در ویدیوهایی ظاهر می‌شوند و کلماتی را بیان می‌کنند که هرگز نگفته‌‌اند! این ویدئوها و تصاویر دروغین و ساختگی بسیار واقعی به نظر می‌رسند.
نگرانی‌های گسترده‌ای در مورد فناوری دیپ فیک یا جعل عمیق در بین مردم وجود دارد به همین دلیل دولت‌ها قوانینی برای جلوگیری از ساخت و توزیع تصاویر ویدیویی دیپ فیک توسط مردم تصویب کردند. پلتفرم‌های رسانه اجتماعی از جمله فیس بوک و توییتر، انتشار تصاویر دیپ فیک را در نرم افزار خود ممنوع کردند. در این مقاله قصد داریم به موضوع جالب دیپ فیک بپردازیم و ببینیم که این فناوری چه کارهایی انجام می‌دهد و چرا مردم اینقدر نگران آن هستند؟

دیپ فیک چیست؟

دیپ فیک در واقع یک تکنیک نرم‌افزاری و بر پایه هوش مصنوعی است که می‌تواند محتوای صوتی و تصویری را تغییر داده و به چیزی کاملا متفاوت تبدیل کند. دیپ فیک (Deep Fake) ترکیب دو مفهوم یادگیری عمیق (Deep Learning) و جعل یا Fake می‌باشد. جالب است بدانید که این تکنولوژی چیز جدیدی نیست و قبلا نیز در فیلم‌های سینمایی بسیار زیادی استفاده شده‌ است و بسیاری از صحنه‌های عجیب فیلم‌های مختلف و بخصوص صحنه‌هایی که به افراد مربوط است با این تکنولوژی درست می‌شود. اگر طرفدار فیلم‌های اکشن باشید احتمالا ستاره فیلم سریع و خشن، پاول واکر را می‌شناسید. او پیش از تکمیل فیلمبرداری سری هفتم فیلم به علت تصادف جان خود را از دست داد اما عوامل فیلم با کمک تکنولوژی دیپ فیک و سیستم‌های یادگیری ماشینی پاول واکر را به فیلم بازگرداندند! بسیاری از چیزهایی که دیپ‌فیک نامیده می‌شوند، اینطور نیستند: بلکه به کمک اصول ویرایش ویدیو ساخته شده‌اند و دیپ‌فیک هیچ نقشی آنها ندارد.

بازسازی چهره پاول واکر توسط دیپ فیک

در فناوری دیپ فیک از الگوریتم‌های به خصوصی در یادگیری ماشین و یادگیری عمیق با نام Generative Adversarial Networks یا شبکه‌های مولد تخاصمی استفاده می‌شود تا تصاویر مختلف با هم ترکیب و بر هم منطبق شوند. دیپ فیک از این شبکه‌ها، یا به اختصار GAN، استفاده می‌کند و که در واقع دو مدل هوش مصنوعی دارند. یکی از این مدل‌ها محتوای جعلی را تولید می‌کند و مدل دیگر جعلی بودن یا نبودن آن را شناسایی می‌کند. قبل از این از نرم‌افزارهایی مانند فوتوشاپ برای جعل و ایجاد تصاویر غیر واقعی استفاده می‌شد اما نکته جالبی که در مورد دیپ فیک وجود دارد آن است که این نرم‌افزار مبتنی بر هوش مصنوعی است و نیازی به دخالت مستقیم انسان ندارد.

آیا فناوری دیپ فیک خطرناک است؟

هر ابزار یا فناوری جدید به خودی خود خطرناک نیست. قطعا شما هم با این جمله موافقید که هر ابزاری می‌تواند هم استفاده مفید داشته باشد و هم موجب آزار و مشکل شود. دیپ فیک هم مانند سایر این ابزارها و تکنولوژی‌ها می‌تواند هم بسیار کاربردی و راه حل بسیاری از چالش‌ها باشد و هم می‌تواند استفاده‌های مخاطره آمیزی داشته باشد که به خصوص به حریم شخصی افراد و وجهه اجتماعی آن‌ها آسیب برساند.

متاسفانه استفاده‌های مخاطره آمیز از فناوری دیپ فیک به خصوص برای سیاستمداران و یا چهره‌های مشهور بسیار زیاد است و این مسئله برخی اوقات باعث ایجاد مشکلاتی شده است. برای مثال مدت‌ها پیش ویدئویی از باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا، پخش شد که در آن به دونالد ترامپ، رئیس جمهور حال حاضر آمریکا، توهین می‌کند و او را فردی حقیر و غیر منطقی توصیف می‌کند. با همه این‌ها فناوری دیپ فیک به منظور ایجاد محتوای صوتی و تصویری هماهنگ و نزدیک به واقعیت ایجاد شده است و با سرعت زیادی هر روز در حال پیشرفت روز افزون است.

معرفی برخی نرم‌افزارهای دیپ فیک

اگر شما هم می‌خواهید فناوری دیپ فیک را امتحان کنید و ببینید که کارکرد آن چگونه است، ما در ادامه تعداد از برترین نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های دیپ فیک را به شما معرفی می‌کنیم. برخی از موارد این لیست صرفا جنبه سرگرمی دارند.

اگر به مطالعه در مورد هوش مصنوعی و کاربردهای آن علاقمندید به بلاگ عامر اندیش مراجعه کنید.

4/5 - (8 امتیاز)
لینک کوتاه شده : https://amerandish.com/EwONh

به اشتراک بگذارید

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

_ مطالب مرتبط _

درخواست شما با موفقیت ارسال شد.

ضمن تشکر بابت ارسال پیام، در سریع‌ترین زمان ممکن کارشناسان شرکت عامراندیش درخواست شما را بررسی خواهند نمود.