هوش مصنوعی گوگل رزرو رستوران انجام می‌دهد!

چند وقت پیش شاهد ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی بودیم که هوش مصنوعی گوگل رزرو رستوران را همانند انسان‌ها انجام می‌داد. در این ویدئو دستیار هوشمند گوگل با یک رستوران تماس می‌گیرد و برای کاربرش از صاحب رستوران وقت رزرو می‌کند. در جایی دیگر نیز همین کار را برای گرفتن وقت آرایشگاه برای کاربرش انجام می‌دهد. این سرویس گوگل دوپلکس نام دارد و در زمانی که به دنیا معرفی شد بسیار سر و صدا به پا کرد. برخی از افراد تحت تاثیر این تکنولوژی قرار گرفتند و برای برخی دیگر چنین تکنولوژی ترسناک بود. اینکه یک ربات همانند انسان بتواند با سایر انسان ها یک مکالمه کاملا طبیعی داشته باشد به گونه‌ای که فرد انسان متوجه نشود که دارد با یک ربات صحبت می‌کند، هم می‌تواند جذاب باشد و هم ترسناک.

video
play-sharp-fill

سرویس دوپلکس گوگل می‌تواند گامی بزرگ برای تکامل هوش مصنوعی باشد. البته چنین چیزی قرار نیست منجر به ربات‌های انسان نمایی که در فیلم‌های تخیلی دیده‌ایم شود. اما سرویس گوگل دوپلکس باعث می‌شود تا جهش بزرگی در توانایی هوش مصنوعی برای برقراری مکالمه‌ای طبیعی با انسان ایجاد شود. برای آشنایی بیشتر با این سرویس در ادامه با ما همراه باشید.

گوگل دوپلکس دقیقا چیست؟

یکی از اهداف طولانی مدتی که انسان‌ها در ارتباطشان با کامپیوتر دنبال می‌کردند، آن بود که بتوانند تعامل و گفت و گوی طبیعی با کامپیوتر‌ها داشته باشند. همانطوری که با یکدیگر صحبت می‌کنند. سال‌هاست که کسب و کارهای مختلف در تلاشند تا راهی را خلق کنند که انسان‌ها بتوانند با کامپیوترها مکالمه برقرار کند. تقریبا هر زمانی که با بخش ارتباط با مشتریان کسب و کارهای مختلف تماس می‌گیریم با یک سیستم تلفنی (یا همان IVR) مواجه می‌شویم. امروزه گوشی‌های همراه دارای دستیارهای مجازی هستند و با گجت‌هایی مثل الکسای آمازون این دستیارهای هوشمند به داخل خانه‌های افراد نیز راه یافته است. در زمانی که دستیارهای مجازی تا به این حد در زندگی انسان‌ها رسوخ پیدا کرده‌اند عجیب است که کسب‌وکارها از چنین فناوری‌هایی استفاده نمی‌کنند.

یکی از بزرگترین مشکلاتی که چنین سیستم‌ها دارد آن است که به جای اینکه سیستم با کاربر انطباق پیدا کند، این کاربر است که باید با آن منطبق شود. در مورد زمان‌هایی فکر کنید که در حال استفاده از یک سیستم اتوماسیون شده تلفنی هستید و بارها باید اعمالتان را تکرار کنید یا به تمام زمان‌هایی فکر کنید که می‌خواستید از دستیار مجازی گوشی هوشمندتان استفاده کنید و آن هم درست متوجه صحبت‌های شما نشده است.

سرویس گوگل دوپلکس به کامپیوتر قابلیت آن را می‌دهد که بتواند با انسان مکالمه‌ای طبیعی داشته باشد. این بار دیگر سیستم هوش مصنوعی است که با انسان انطباق میابد نه انسان با آن. بدین ترتیب یک انسان در هنگام مکالمه با این سیستم می‌تواند صحبت معمولی خود را داشته باشند و با سیستم همانند یک انسان دیگر حرف بزنند. گوگل دوپلکس همچنین به کامپیوتر کمک می‌کند که همانند انسان به نظر برسد و از یک لحن طبیعی هنگام صحبت کردن برخوردار باشد. این سیستم قادر است در میان صحبت‌هایش همانند انسان از آواهایی مانند “امم” و “اوه” استفاده کند. همچنین سیستم هوش مصنوعی گوگل دوپلکس نیز در هنگام صحبت کردن می‌تواند از پس وقفه‌های بین سخنان و صحبت‌های با جزئیات نیز بربیاید و آن‌ها را به خوبی بفهمد.

در مرکزیت سیستم گوگل دوپلکس یک شبکه عصبی بازیابنده (recurrent neural network) وجود دارد که از یک پلتفرم یادگیری ماشین به نام TensorFlow Extend (TFX) استفاده می‌کند. همین امر باعث می‌شود تا زمانی که این سیستم یک تماس تلفنی را برقرار می‌کند قابلیت تشخیص ربات از انسان سخت شود.

گوگل دوپلکس چه زمانی به بازار عرضه شد؟

گوگل در اکتبر سال 2018 اعلام کرد که از سیستم گوگل دوپلکس قرار است در سال 2019 در گوشی‌های پیکسل که در نوامبر این سال به بازار عرضه می‌شوند پرده‌برداری شود. الیته این پرده برداری از سیستم به صورت شهر به شهر شروع شده و اولین شهر نیویورک می‌باشد و تا به امروز طبق گفته گوگل به 43 ایالت آمریکا رسیده است. البته امروزه کاربران آمریکایی نه تنها بر روی گوشی‌های پیکسل بلکه بر روی تمام گوشی‌های هوشمند دارای سیستم عامل اندروید و iOS می‌توانند از این سیستم استفاده نمایند.

عرضه گوگل دوپلکس در 49 ایالت آمریکا

سرویس رزرواسیون مبتنی بر هوش مصنوعی گوگل موسوم به Google Duplex اکنون در 49 ایالت کشور آمریکا در دسترس است. در حال حاضر Duplex باید قوانین حفظ حریم خصوصی که در ایالت‌ها متفاوت است را رعایت کند و در صورت گسترش در خارج از مرزهای ایالات متحده باید خود را با قوانین ملی آن کشورها نیز وفق دهد.

گوگل می‌گوید تأخیر عرضه این سیستم در ایالات متحده به دلیل انتظار برای تغییر در قوانین یا افزودن ویژگی‌ها به تفکیک ایالات مختلف بوده است.

اخبار منتشر شده از آخرین وضعیت گوگل دوپلکس در ایالت لویزیانا حاکی از عدم شروع به کار دوپلکس در این ایالت دارد و همچنان قوانین محلی از راه‌اندازی این سرویس در این ایالت جلوگیری می‌کنند. شما می‌توانید ایالات مختلف در آمریکا و کشورهای بین‌المللی را که Duplex در آنها راه‌اندازی شده است را در اینجا مشاهده کنید.

گوگل دوپلکس چه کارهایی می‌تواند برایتان انجام دهد؟

کار اصلی که گوگل دوپلکس می‌تواند انجام دهد آن است که به کارهای پیش پا افتاده شما رسیدگی کند. برای مثال این سیستم می‌تواند از طرف شما تماس برقرار کند، قرار ملاقات تنظیم کند و یا اینکه ساعت‌های برنامه کاری را با یک تماس چک کند. البته این سیستم هنوز توانایی آن را ندارد که تماس‌های احساسی را به جای شما انجام دهد اما هوش مصنوعی گوگل رزرو رستوران را برای شما به راحتی انجام می‌دهد یا اینکه به راحتی برایتان از یک آرایشگر وقت می‌گیرد.

کارایی‌هایی که گوگل دوپلکس می‌تواند داشته باشد

این سیستم می‌تواند به عنوان یک اپراتور هوشمند به طور خودکار پاشخگوی بخش پشتیبانی کسب و کارهای مختلف باشد و بتواند به راحتی و درستی آن‌ها را راهنمایی کند. بدین ترتیب شاید اولین کاراییش آن باشد که کسب و کارها را نسبت به سیستم IVR خسته کننده بی‌نیاز کند.

علاوه بر آن‌چه که گفته شد برخی از کسب و کارها همانند پزشکان و وکلا که دارای مراجعه کنندگانی هستند که باید به آن‌ها وقت ویزیت داده شود می‌تواند از این سیستم هوش مصنوعی استفاده نمایند تا به جای آن‌ها نوبت دهی کند. کسب‌وکارهای کوچک نیز می‌توانند از این سیستم بنا بر نیازهایشان منتفع شوند.

سرانجام دوپلکس قادر خواهد بود به صورت کاملاً خودکار کارهای وقت‌گیر و پیش پا افتاده‌ای مانند رزرو قرار ملاقات با آرایشگاه یا رزرو میز در رستوران‌ها را انجام دهد. با این حال همچنان این سیستم کمی گیج به نظر می‌رسد.

گوگل در سال 2019 در مورد میزان موفقیت دوپلکس گفت: «در حال حاضر دوپلکس قادر به انجام حدود 25 درصد از تماس‌ها است و 19 درصد از مکالمه‌هایی که توسط دوپلکس آغاز می‌شوند باید توسط انسان‌ها به پایان برسند.»

نگرانی‌هایی که راجع به سرویس گوگل دوپلکس وجود دارد

پس از رونمایی از سرویس گوگل دوپلکس بسیاری از افراد ابراز نگرانی کردند. جدا از اینکه این مسئله کمی ترسناک بنظر می‌رسد، برخی از افراد از نظر حفظ حریم شخصی و امنیت با این سیستم مشکل دارند. از نظر این افراد اینکه یک کامپیوتر به جای آن‌ها با یک انسان تماس بگیرد نا امن بنظر می‌رسد. اینکه هوش مصنوعی گوگل رزرو رستوران انجام دهد یا قرار ملاقات تنظیم کند می‌تواند تا حدی سبب خدشه دار شدن حریم شخصی هر دو طرف شود.

نگرانی‌های دیگری هم که در این زمینه وجود دارد تاثیری است که چنین سرویسی بر روی حوزه‌های مختلفی مانند تبلیغات خواهد گذاشت. البته عده‌ای نیز نگران پیشروی سریع هوش مصنوعی هستند. زیرا دستیار گوگل فقط چند سال پیش رونمایی شد اما امروز به توانایی رسیده که می‌تواند به صورت مستقل تماس برقرار کند.

گوگل به تعدادی از این نگرانی‌ها در طی دمو محصولش اشاره کرد و پاسخ داد. در ابتدای تماس دستیار گوگل خودش را معرفی می‌کند و می‌گوید که این تماس را ضبط می‌کند. اما به هر حال نکته‌ای که وجود دارد آن است که هوش مصنوعی در حال پیشرفت روز افزون می‎باشد و تنها کاری که انسان‌ها در مواجهه با آن می‌توانند انجام دهند مطالعه و یادگیری می‌باشد. زیرا که آینده از آن هوش مصنوعی خواهد بود.

برای مطالعه مطالب بیشتر در مورد هوش مصنوعی به بلاگ عامر اندیش مراجعه کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
لینک کوتاه شده : https://amerandish.com/lNB58

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

_ مطالب مرتبط _

تشخیص سرطان‌سینه با کمک هوش‌مصنوعی
اخبار هوش مصنوعی

تشخیص سرطان‌سینه به کمک هوش‌مصنوعی

تشخیص سرطان‌سینه با کمک هوش‌مصنوعی توسط پرفسور دانشگاه  MIT، منجر به دریافت باارزش‌ترین جایزه در حوزه هوش‌ مصنوعی برای وی شد پرفسور دانشگاه MIT، که

درخواست شما با موفقیت ارسال شد.

ضمن تشکر بابت ارسال پیام، در سریع‌ترین زمان ممکن کارشناسان شرکت عامراندیش درخواست شما را بررسی خواهند نمود.