با گسترش پهنای باند و افزایش سرعت اینترنت در ایران و همچنین دسترسی اکثر مردم به کامپیوتر و گوشی هوشمند بانکداری مدرن که با نام بانکداری الکترونیک نیز شناخته میشود مورد توجه بانکها قرار گرفت تا خدمات خود را به صورت آنلاین ارائه دهند. صنعت بانکی کشورمان به منظور همراستایی با تغییرات پیش رو در نظام بانکی و پوشش کامل نیازمندیهای مشتریانی که امروز دریافت سرویسهای نوین الکترونیکی را نه یک خدمت ارزش افزوده بلکه یک ضرورت میبینند به سمت افزایش کیفیت خدمات بانکداری الکترونیک، ارتقاء تجربه کاربری و رضایتمندی مشتریان قدم برداشته است. مشتری با داشتن شناسه و رمز حساب بانکی خود میتواند از طریق موبایل یا رایانه به اینترنت متصل شود و حساب بانکی خود را چک کرده، صورت حساب خود را پرداخت و رسید آن را چاپ کند. بانکداری الکترونیکی توسعه نظام بانکی امروزی است. به عبارت دیگر، بانکداری مردن همان بانکداری الکترونیکی است که شما می توانید از طریق اینترنت با سرعت معمولی از تسهیلات آن در 7 روز هفته و 24 ساعت شبانه روز از آن بهرهمند شوید. بنابراین مشتری میتواند هر زمان که وقت آزاد داشته باشد بدون نیاز به حضور فیزیکی در شعبه بانکها کار خود را انجام دهد.
کاربرد هوش مصنوعی در بانکداری مدرن
شرکت هوش مصنوعی عامراندیش چندین محصول بومی برای بهبود خدمات “بانکداری نوین” توسعه داده است.
- هوشتل پاسخدهنده: پاسخ به تماسهای ورودی مرکز تماس بانکها (پاسخ به سولات متداول و سوالات مربوط به حساب بانکی)
- هوشتل تماس گیرنده: تماس با مشتری برای یادآوری سررسید اقساط بانکی و …
- هوشتل آنالیتیکس: آنالیز 100 درصد از تماسهای ورودی و خروجی مرکز تماس به صورت کمی و کیفی
- چت بات بانکی: پاسخ به سوالات کاربران در اپلیکیشن یا وب سایت بانک
مزایای بانکداری مدرن:
با افزایش اقبال عمومی در استفاده از سیستمهای مدرن بانکداری و از جمله بانکداری الکترونیکی، تحقیقات بیشماری به منظور تبیین مزایا و یا معایب احتمالی استفاده از سیستم بانکداری الکترونیکی انجام گرفته که اکثر این تحقیقات، به وجود مزایای بیشمار در استفاده از سیستم بانکداری الکترونیکی اذعان کردهاند.
مزایای بانکداری الکترونیک برای مشتری
- راحتی فرآیندها: انجام کارها در بانکداری الکترونیک راحتتر و بدون دردسر است. مشتری میتواند واریزیها و برداشتها ازحساب بانکی خود را مشاهده و بررسی کند. علاوه بر این پراداخت اقساط یا قبوض برق، آب و گاز در بانکداری الکترونیک آسانتر شده است
- رسیک کمتر: با بانکداری الکرونیک دیگر نیاز به حمل پول نقل نیست و دیگر نگرانی بابت دزدیده شدن یا گم کردن پولهای خودمان نخواهیم بود. در صورت گم شدن کارت، میتوانیم در خواست کارت جدید بدیم و کارت قبلی را ببندیم.
- بدون محدودیت زمانی: بانکها حداکثر از ساعت 9:00 تا 13:00 بعد از ظهر باز هستند البته به دلیل شیوع بیماری کرونا ساعت کاری بانکها کاهش پیدا کرده است، اما بانکداری الکترونیکی بر خلاف بانک داری سنتی، محدودیت زمانی و مکانی ندارد و میتوانید در هر زمانی و مکانی پولی را از حسابی به حساب دیگر جابهجا کنید.
بانکداری اینترنتی تعدادی امکانات مختلف و بیشتری میتواند به مشتریان ارائه دهد. مردم میتوانند صورت حسابهای خود را به صورت آنلاین پرداخت کنند، وجوه را به حسابهای مورد نظر منتقل کنند، آنلاین خرید کنند و حتی سرمایه گذاری کنند همه این کارها را مشتری میتواند در خانه خود انجام دهد که باعث صرفه جویی در زمان مشتری خواهد شد.
مزایای بانکداری الکترونیک برای بانکها:
بانکها نیز به دلیل رشد زیرساختهای بانکداری الکترونیکی، مزایای بیشماری را دریافت کرده است. بانکداری الکترونیک باعث شده است که سرعت گردش پول، تسویه حسابها و مبادلههای بانکی افزایش چشم گیری پیدا کند.
- حذف کارهای تکراری: سیاری از کارهای تکراری و خسته کنندهای که باید کارمندان بانک انجام میدادن به طور کامل خودکار شده است که منجر به کاهش فشار کاری، کارایی بیشتر، استفاده بهتر از زمان و تمرکز بیشتر کارمندادن بانک شده است.
- گسترش صنعت بانکداری: ظهور بانکداری الکترونیکی صنعت بانکداری را رقابتیتر کرده است. همچنین منجر به گسترش صنعت بانکداری، گشودن مسیرهای جدید برای عملیات بانکی شده است.
- صرفه جویی در مصرف کاغذ: بانکداری الکترونیکی به صنعت بانکداری کمک زیادی کرده است تا کارهای کاغذی را کاهش دهد.
- مستند سازی: بانکداری الكترونيكی نيز به بانکها در مستندسازی صحيح سوابق و تراكنشها کمک کرده است.
- نظارت: بانکها بسیار راحتتر بر روی میزان واریزی و برداشت پول مشتریان نظارت میکند که منجبر به کاهش پولشویی، کلاهبرداری و اختلاس میشود.