پژوهشهای هوش مصنوعی صورت گرفته با کمک ابررایانههای فوجیستو (Fujisto) ژاپن
ابررایانه زیرساختی با نام ابر سبز (green cloud) شرکت فوجیستو ژاپن، با 120 گره، 11.2 پتابایت فضای ذخیرهسازی اطلاعات و قدرت عملکردی 19.3 پتافلاپ (Petaflop) پل ارتباطی قوی برای تحقیقات در زمینه هوشمصنوعی است.
پژوهشهای انجام شده در هوش مصنوعی با کمک توسعه ابرکامپیوترها در ژاپن
انستیتوی ملی علوم و فناوری پیشرفته صنعتی ژاپن (AIST) مرکز کاشیوا، خانه جدیدترین سیستم ابررایانه فوجیتسو برای تحقیقیات در زمینه AI و توسعه این فناوری خواهد بود که توسط صنعت، دولت و دانشگاه مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
این سیستم و زیرساخت جدید با نام “ابر سبز”، دارای سرور 120 4U Fujitsu Primergy GX2570، 11.2 پتابایت فضای ذخیرهسازی اطلاعات، دو پردازنده نسل سوم Intel Xeon Scalable و هشت پردازنده گرافیکی پیشرفته NVIDIA A100 است که قادر به رسیدن به حداکثر عملکرد 19.3 پتافلاپ (Petaflop) خواهد بود.
این ابررایانه ساخته شده توسط شرکت فوجیتسو که هماکنون در انستیتوی ملی علوم و فناوری پیشرفته صنعتی ژاپن (AIST) قرار دارد، سیستم زیرساخت ابری پل سازنده هوش مصنوعی است که در آگوست 2018 راهاندازی شد و از آن زمان تاکنون به عنوان مرکز پردازش و پژوهشهای هوش مصنوعی استارتاپهای تولیدکننده لوازم الکتریکی مورد استفاده قرار گرفته است.
برپایه بیانیه شرکت فوجیتسو: “در پاسخ به افزایش سریع تقاضا برای تحقیق و توسعه هوشمصنوعی در صنعت، دولت و دانشگاهها، AIST درحالیکه از ساختار اساسی و پایهای ABCI پیروی میکندو از سیستم و ابررایانه جدید برای تقویت ABCI موجود خود و تحقیقات بیشتر در زمینه هوش مصنوعی استفاده میکند. این سیستم، ترکیبی از یک سیستم محاسباتی با کارایی بالا و یک سیستم ذخیرهسازی با ظرفیت بالاست.”
شرکت فوجیتسو اضافه کرد که پیشبینی میکند این سیستم بتواند به اوج عملکرد تئوری نیمه دقیق نقطه شناوری در 850 پتافلاپ (petaflops) برسد. این شرکت همچنین امیدوار است که زمانیکه ظرفیت رایانه با ABCI یکی شود، سیستم بتواند به دقت دوبرابری برای انجام عملیات تئوری نقطه شناوری در 56.7 پتافلاپ (petaflops) برسد.
فوجیتسو نقش مهمی در کمک به توسعه و پیشرفت پژوهشهای هوش مصنوعی در ژاپن از طریق مشارکت در پروژه زیرساخت ابر سبز با همکاری AIST را ایفا کرده است. دانش حاصل از ساخت و بهرهبرداری این سیستم به منظور کمک و ایجاد نوآوریها و ابتکارات جدید در صنعت، دولت و دانشگاهها است. سیستم ابررایانهای جدید قرار است در سال مالی 2021 به صورت رسمی راهاندازی شود.
در هفته گذشته، فوجیتسو اعلام کرد که دانشگاه پزشکی و دندانپزشکی توکیو (TMDU) از ابررایانه فوکاگو (Fugaku) این شرکت استفاده کرده تا به جای ماهها پژوهش، تنها در کمتر از یک روز به تجزیهوتحلیل ژن سرطان دست یابد.
فوگاکو (Fugaku) ابررایانهای است که با همکاری فوجیتسو و موسسه تحقیقاتی علمی ژاپن RIKEN به منظور پژوهشهای هوش مصنوعی ساخته شده است. قبلا هم این ابررایانه توسط محققان ژاپنی در موارد مختلف برای کمک به کشور در مبارزه با کوید-19 استفاده شده است.