هوش مصنوعی در موتورهای جستجو

عملکرد و کیفیت موتورهای جستجو به هوش مصنوعی متکی است. مسئول همه چیز در نتایج جستجو به هوش مصنوعی مرتبط است حتی پیشنهادات شخصی سازی شده که سایت فروشگاه‌های برای خرید محصولاتی خاص نمایش می‌دهند همگی به فناوری هوش مصنوعی در جستجو وابستگی دارند. امروزه غیرممکن است که یک موتور جستجوی حرفه‌ای بدون بکارگیری هوش مصنوعی پیشرفته به خوبی کار کند.

هوش مصنوعی در موتورهای جستجو

هوش مصنوعی چیست؟

هوش مصنوعی به چه معناست؟ کاربرد هوش مصنوعی در جستجو چیست؟ هوش مصنوعی اصطلاحی است که طیف وسیعی از فناوری‌های هوشمند را توصیف می‌کند، فناوری‌های مختلفی مانند: یادگیری ماشین، یادگیری عمیق، شبکه‌های عصبی، جستجوی صوتی، بینایی کامپیوتری، تشخیص تصویر، تولید زبان طبیعی (NLG) و پردازش زبان طبیعی (NLP) همه‌ی این فناوری‌ها زیر مجموعه‌ی هوش مصنوعی هستند اگر چه هر کدام کار مختلفی را انجام می‌دهد. برای درک هوش مصنوعی و اینکه چگونه به بهبود فرآیند جستجو کمک می‌کند، لازم نیست که بدانید هر کدام از این فناوری‌های هوش مصنوعی چه کاری می‌کنند. تنها چیزی که باید بدانید این است که سیستم‌های هوش مصنوعی توانایی یادگیری و بهبود بدون دخالت مستقیم انسان را دارند. زمانی که توسط انسان‌ها به هوش مصنوعی آموزش داده می‌شود، می‌تواند به طور مستقل کار کنند و از نتایج خود درس بگیرند و در طول زمان نتایج خود را بهتر و بهتر کند.

به دلیل اینکه فناوری‌های هوش مصنوعی در یافتن الگوها در بین داده‌ها قدرتمند هستند، میتوان از آن برای پیش‌بینی رفتار انسان‌ها استفاده کرد. مانند:

  • مخاطب به دنبال چه محتوایی است؟
  • محتوا نمایش داده شده مشکل کاربر را برطرف کرد؟
  • مشتری به دنبال خرید چه محصولی است؟
  • مشتری کدام پست‌ها را بیشتر دوست دارد؟
  • بهترین و مناسب‌ترین پاسخ به سوال کاربر چیست؟

کیبوردهای هوشمند با پیشرفتی که در چند سال اخیر داشته‌اند نه تنها می‌تواند کلمه بعدی شما را پیش بینی کنند بلکه می‌توانند جمله نمیه تمام را به اتمام برسانند. در حال حاظر فناوری هوش مصنوعی به قدری پیشرفت کرده که انتظار دور از ذهنی نیست که هوش مصنوعی در آینده نزدیک بتواند مقاله‌ی جدیدیی بنویسد.


یکی از کاربرد چت بات جایگزینی آن با فیلترهای سایت فروشگاهی است تا تجربه کاربری را ارتقاء دهد. باتاوا یک چت بات فارسی مبتنی بر هوش مصنوعی است که توسط شرکت دانش بنیان عامر اندیش توسعه داده شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر دباره‌ی چت بات فارسی باتاوا به صفحه محصول آن مراجعه کنید.

کاربرد هوش مصنوعی در موتورهای جستجو

هوش مصنوعی برای هر موتور جستجوگر که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرد، اساسی است. تخمین زده می‌شود که گوگل به تنهایی 63000 پرس و جوی را در هر ثانیه پردازش می‌کند که معادل دو تریلیون جستجو در سال است. حتی یک تیم بسیار بزرگ از انسان ها نمی‌توانند از پس این حجم از جستجوبر بیاند. ارائه نتایج جستجوی دقیق با این سرعت و مقیاس بدون هوش مصنوعی کاملاً غیرممکن بود.

به همین دلیل است که امروزه هوش مصنوعی تقریباً تمام بخش‌های یک موتور جستجو، از جمله مواردی مانند:

  • ثبت و ضبط محتوای تمام صفحات منتشر شده به صورت آنلاین و درک مطالب آنها
  • درک زبان انسان درک زبان انسان و تفسیر سوالات جستجوگران
  • تطبیق پرس و جوها با بهترین نتایج جستجو
  • ارزیابی و بررسی مجدد کیفیت محتوا برای بهبود مستمر نتایج جستجو
  • کاربرد هوش مصنوعی خیلی خیلی بیشتر از موارد بالا است …

در واقع هر نتیجه جستجویی که می بینید نتیجه مستقیم تصمیماتی است که هوش مصنوعی گرفته است.

هوش مصنوعی در موتورهای جستجو

وقتی که در مورد هوش مصنوعی در موتورهای جستجو صحبت می‌کنیم می‌تواند زمانی باشد که شما در داخل سایت IMDb به دنبال فیلمی می‌گرید یا در سایت آپارات میخواهید ویدئویی را پیدا کنید را نیز شامل می‌شود.

هوش مصنوعی چگونه به بهبود جستجو کمک می‌کند؟

هوش مصنوعی نقش پررنگی در الگوریتم‌های موتورهای جستجوگر دارد، الگوریتم‌های هوش مصنوعی حجم وسیعی از صفحات وب سایت‌ها را تحلیل و رتبه بندی می‌کند. بهینه سازی صفحات وب یا سئو به درک درستی از عملکرد الگوریتم‌های هوش مصنوعی و نحوه عملکرد موتورهای جستجوگر بستگی دارد.

1. رتبه بندی و سئو وب سایت

بزرگترین دلیلی که موتورهای جستجو از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند، رتبه بندی صفحات وب، تصاویر، ویدیوها و سایر محتواها در نتایج جستجو است. گوگل (و سایر موتورهای جستجو) برای تعیین رتبه‌ی صفحات به الگوریتم‌های پیچیده‌ی هوش مصنوعی متکی هستند. الگوریتم های استفاده شده توسط جستجوگر دارای قوانین بسیاری هستند که عوامل مختلفی مانند کلمات کلیدی در محتوای شما گرفته تا تجربه کاربری از سایت شما را تجزیه تحلیل می‌کنند. هوش مصنوعی گوگل به کمک این عوامل می‌تواند تعیین کند که کدام از صفحات پاسخ بهتری به کاربر ارائه می‌کند. در حالی که گوگل در مورد آنچه که برای الگوریتم‌هایش اهمیت دارد نکاتی را بیان کرده است اما هیچ فردی خارج از شرکت گول نحوه تصمیم‌گیری این الگوریتم‌ها را به صورت کاملاً نمی‌داند.

2. درک زبان طبیعی در موتورهای جستجو

موتور جستجو باید زبان انسان‌ را درک کند تا بتواند اطلاعات مورد نظر کاربران را پیدا کند. به عبارت دیگر، موتور جستجو برای ارائه محتوای مناسب به شما، باید در وهله اول بفهمند که شما چه چیزی را می‌پرسید و به دنبال چه هستید. هر دو شرکت گوگل و مایکروسافت از برنامه‌های پیشرفته NLP (پردازش زبان طبیعی) و یادگیری ماشینی برای درک سوالات کاربران خود استفاده می‌کنند. امروزه گوگل چند جهش بزرگ و رو به جلو داشته است. موتور جستجوی این شرکت با استفاده از مدل زبانی پیش آموزش دیده برت (BERT) نه تنها کلمات کلیدی بلکه میتواند جملات به صورت کامل درک کند. 
یک موتور جستجوگر هوشمند باید بتواند کلمات مشابه را تشخیص دهد تا نتایج دقیق‌تری را به شما نشان دهد. مثلا زمانی که شما به دنبال فیلم ترسناک هستید، اگربه جای “ترسناک” از کلمه “وحشت انگیز” استفاده کنید، موتور جستجوگر مجهز به درک زبان طبیعی نتایج تقریبا یکسانی را به شما نمایش می‌دهد.

3. ارزیابی کیفیت صفحات

در ابتدای فعالیت گوگل می‌شد با چندین تکنیک کلاه سیاه می‌توانستیدبه راحتی الگوریتم‌های هوش مصنوعی گوگل را دور بزنید و وب سایت خود را سئو کنید. تکنیک‌های مانند: افزایش بی رویه چگالی کلمه کلیدی، نامرئی کردن بخشی از متن و کلی تکنیک دیگه می‌شد به رتبه‌های بالا در صفحه نتایج موتور جستجو (SERP) رسید. البته این کار برای موتورهای جستجو مضر بود، زیرا صفحاتی که در ابتدای نتایج قرار داشتند، لزوما محتوای با بالاترین کیفیت نداشتن و بیشتر وب سایت‌های تبلیغی بودن ولی با افزایش عوامل موثر در سئو همچنین پیچیده‌تر شدن الگوریتم‌های هوش مصنوعی به سادگی نمی‌توان گوگل را گول زد. هر تغییری در الگوریتم گوگل تأثیر بالقوه‌ای بر نحوه رتبه بندی صفحات در نتایج موتور جستجو دارد.

4. جستجوی صوتی و تصویری

جستجوی صوتی و تصویری از قابلیت‌های موتور جستجوی گوگل هستند که توسط هوش مصنوعی امکان پذیر شده‌‎اند. فناوری تبدیل صدا به متن گوگل آنقدر پیشرفته کرده‌اند که می‌توانند صدای انسان را درک کرده، تبدیل به متن نموده و سپس آن را جستجو کند، مانند زمانی که از دستیار‌های صوتی استفاده می‌کنید. در مورد تصاویر هم همینطور، فناوری تشخیص تصویر می‌تواند درون تصویر چی وجود دارد و تصاویر مشابه را در یک دسته قرار دهد و مرتبط ترین تصویر را به کاربران نمایش دهد.

نرم افزار جستجوی صوتی

شرکت عامر اندیش محصولی بومی برای جستجو کلمات خاصی در حجم عظیمی از فایل صوتی فارسی و انگلیسی توسعه داده است تا به شرکت‌ها و سازمان‌ها در آنالیز آرشیو فایل‌های صوتی کمک کند. برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه‌ی محصول جستجو در فایل صوتی مراجعه کنید.

لینک کوتاه شده : https://amerandish.com/3VcQt

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

_ مطالب مرتبط _

راهنمای کامل در مورد دستیار شخصی هوشمند
پردازش گفتار

راهنمای کامل در مورد دستیار شخصی هوشمند

دنیای امروزی بسیار پیچیده‌تر و متفاوت‌تر از حتی چند سال قبل است. فناوری‌ها و نوآوری‌های متفاوتی که امروزه ما را اجاظه کرده باعث شده سبک

درخواست شما با موفقیت ارسال شد.

ضمن تشکر بابت ارسال پیام، در سریع‌ترین زمان ممکن کارشناسان شرکت عامراندیش درخواست شما را بررسی خواهند نمود.