یکی از مباحث مهمی که همیشه مطرح میشود، این است که نمایندگان ایالات متحده آمریکا که اقدام به ارسال تراشههایی به چین میکنند، از این بابت که چه اطلاعات محرمانه ای ممکن است که به خطر بیفتد، همیشه نگران هستند! اطلاعات هوش مصنوعی و فناوری که ممکن است در نگاه اول زیاد پراهمیت به نظر نرسند، اما ممکن است که تمام قدرت ایالات متحده آمریکا (USA) را زیر سؤال ببرند!
در این زمینه برخی از افراد تأثیرگذار آمریکایی، برنامههایی را برای جلوگیری از بروز مشکل ارائه دادهاند که میتواند به آنها در مورد برنامه هوش مصنوعی کمک زیادی بکند! در واقع دسترسی به تراشههای سیلیکونی مخصوص هوش مصنوعی (AI) از نظر این افراد توسط چین (China) باید کاملاً قطع شود و منابع دولت فدرال آمریکا باید فشار زیادی را به شرکتهای حوزه فناوری وارد کنند تا میزان پیشرفت و استقامت خود را در دستگاههای تولیدی افزایش دهند.
شاید در نگاه اول از نظر بعضی از جمهوری خواهان آمریکایی تهدید جدی به نظر نرسد، اما برخی از افراد مهم و تأثیرگذار در این حوزه، نظرات متفاوتی دارند که نمیتوان با آنها مخالفت کرد. با کمی بالاگرفتن بحثها و حاشیههای پیرامون این موضوع، تنها راه حلی که مطرح میشود، حمایت از توسعه فناوری در آمریکاست که شاید بتواند از حفاظت اطلاعات بیشتری هم بهرهمند شود.
مسابقه آمریکا و چین از زمان جنگ جهانی دوم!
طبق گفته یکی از سناتورهای آمریکایی، رهبری آمریکا در زمینه علوم مختلف از زمان جنگ جهانی دوم شروع شدهاست و این موضوع نشان دهنده رقابت شدید دو ابرقدرت جهان یعنی چین و آمریکاست! برخی از آمریکاییهای متعصب بر این باروند که حالا زمان آن رسیدهاست که کنگره ملی آمریکا، نقش اساسی خود را برای حل مشکلات بازی کند و با سیاستهای خاص خود، ترفندها و راه حلهایی برای این مشکل بزرگ پیدا کند.
طبق گزارشات رسیده، برنامههای امنیتی پنتاگون که در سال ۲۰۱۸ به روز شدهاست با کمک هوش مصنوعی به این نتیجه رسیدهاند که میتوانند راهکارهایی برای مقابله با تهدیدات روسیه و چین داشته باشند. استفاده از فناوری هوش مصنوعی بهطور قطع به تنهایی شاید بتواند باعث سیاست گذاریهای جدید دفاعی و حمله ای شود که برخی از نظامیان آمریکایی حتی به خواب شب خود هم ندیدهاند!
سیاستهای تحریمی آمریکا برای حفاظت از اطلاعات هوش مصنوعی خود!
طبق بررسیهای انجام شده در پنتاگون تصویب شدهاست که آمریکا باید حتماً صادرات فن آوریهای خود به چین را محدود کند و سختافزارهای پیشرفته تری را برای صادرات انتخاب کند که امکان نفوذ به اطلاعات آنها تقریباً سخت و یا غیرممکن باشد! در این زمینه کمک گرفتن از شرکتهای بزرگ فناوری مانند گوگل، یکی از سیاستهای آمریکایی در این زمینه است که به دولت فدرال کمک میکند.
در نقطه مقابل مجامع دانشگاهی و صنعتی نسبت به این موضوع گارد گرفتهاند و خواستار لغو چنین مواردی شدهاند چرا که آنها بر این باورند که قبول مسئولیت برخی از کارها برای کمک به پیشرفت صنعت و علم بسیار مهمتر است، اما دولتمردان آمریکایی مخالف این موضوع هستند و هوش مصنوعی را به عنوان یک سلاح کارآمد برای ایالات متحده آمریکا میبینند.
در این زمینه به نظر شما آیا برقراری چنین تحریمهایی عاقلانه است؟ چه راهکارهایی برای حفظ امنیت اطلاعات و پیشرفت صنعت وجود دارد؟ آیا این موضوعات در کند کردن روند پیشرفت علمی دنیا، مؤثر خواهد بود؟ نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر افرادی که این مقاله را مطالعه میکنند به اشتراک بگذارید!