کاربردهای فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در کسب و کارهای کوچک

 

قرن بیست و یکم فناوری‌های جدید و باورنکردنی را برای کسب و کارها به ارمغان آورده‌است. این فناوری‌ها که زمانی تنها در فیلم‌های علمی تخیلی دیده می‌شدند، در حال حاضر توسط مشاغل مختلف در سراسر جهان در حال استفاده هستند.

هوش مصنوعی به سرعت در حال تبدیل شدن به بخشی مهم از فرایندهای تجاری به خصوص در مشاغل کوچک و متوسط است و بسیاری از مدیران این شرکت‌ها معتقدند که در آینده فناوری‌های جدید هوش مصنوعی بیشترین تأثیر را بر تجارت آنها خواهد گذاشت.

اگر شما تصمیم دارید از هوش مصنوعی در شرکت خود استفاده کنید اما نمی‌دانید از کجا شروع کنید، اگر این فناوری را درک کرده‌اید اما مطمئن نیستید که چگونه می‌تواند به مشاغلی مانند کسب و کار شما کمک کند، یا اگر شنیده‌اید که هوش مصنوعی باعث ایجاد تغییر در تجارت می‌شود و دوست دارید چند نمونه عملی از این تغییر را مطالعه کنید، خواندن این مقاله را به شما توصیه می‌کنیم. در این مقاله ضمن ارائه تعریفی مختصر از هوش مصنوعی و مزایای آن، راه‌هایی که توسط آن‌ها هوش مصنوعی می‌تواند به کسب و کار شما کمک کند را معرفی می‌کنیم.

هوش مصنوعی چیست؟

هوش مصنوعی رشته‌ای از علوم کامپیوتری است که بر ایجاد ماشین‌های هوشمند متمرکز است. این ماشین‌های هوشمند می‌توانند مانند انسان “فکر کنند”، واکنش نشان دهند و مشکلات را حل کنند. در ابتدا باید اطلاعات فراوانی در مورد جهان پیرامون در اختیار این ماشین‌ها قرار داد. به این فرایند یادگیری ماشین گفته می‌شود. یادگیری ماشین بر روی برنامه‌هایی متمرکز است که از تجربه خود یاد می‌گیرند و به مرور زمان تصمیم گیری یا دقت پیش بینی آنها بهبود پیدا می‌کند. یادگیری ماشین با توجه به هدف یادگیری، ورودی و خروجی داده‌ها، روش‌های استفاده شده و سایر عوامل می‌تواند از الگوریتم‌ها و روش‌های مختلف استفاده کند.

مزایای استفاده از هوش مصنوعی برای مشاغل کوچک:

هوش مصنوعی ارزش‌ها و داده‌هایی را در اختیار کسب و کارهای کوچک قرار می‌دهد و در درک مشتریان و نیازهایشان به کسب و کارهای کوچک کمک می‌کند. در نتیجه با گذشت زمان، در مورد شناسایی و پیش بینی مشتریان و رفتارهایشان هوشمندتر می‌شود. همچنین هوش مصنوعی قادر است در مورد تهدیدها و بحران‌های پیش رو به کسب و کارها هشدار دهد. در نتیجه ارائه این ارزش‌ها و داده‌ها، هوش مصنوعی مزایای زیر را برای کسب و کارهای کوچک به ارمغان می‌آورد:

  • کاهش هزینه‌ها
  • افزایش درآمد از طریق بهینه سازی فروش
  • افزایش بهره وری و خلاقیت نیروی انسانی با کاهش زمان صرف شده برای انجام کارها
  • افزایش انعطاف پذیری و پاسخگویی
  • قابلیت انجام کارها به صورت 24 ساعته و در هفت روز هفته و حتی ایام تعطیل
  • کاهش ریسک و خطای انسانی
  • ساده سازی و تسریع روند تصمیم گیری
  • بهبود تجربه مشتری

چرا باید از هوش مصنوعی استفاده کنیم؟

هوش مصنوعی تقریباً همه جنبه‌های زندگی ما را تحت تاثیر قرار داده‌است. درصد زیادی از مردم جهان از دستگاه‌ها یا سرویس‌های مجهز به هوش مصنوعی استفاده می‌کنند. تنها کافی است لحظه‌ای به دستیارهای صوتی مانند سیری، الکسا یا Bixby، چت بات‌های یک وب سایت تجارت الکترونیکی یا توصیه‌های شخصی Netflix فکر کنید. همه آنها نمونه‌هایی از راه حل‌های مجهز به هوش مصنوعی هستند که ما روزانه با آنها ارتباط برقرار می‌کنیم، بدون اینکه از پیچیدگی و نبوغ آنها آگاهی داشته باشیم. چت بات‌ها و دستیارهای شخصی تنها کاربرد این فناوری‌ها در زندگی روزمره نیستند. نظارت بر محتوا، یادگیری زبان، ذخیره و ویرایش عکس و بسیاری موارد دیگر تنها بخش کوچکی از امکاناتی هستند که هوش مصنوعی ارائه می‌دهد.

امروزه توسعه برنامه‌های تلفن همراه مجهز به هوش مصنوعی به نقطه عطف خود رسیده‌است و این فناوری امکان شخصی سازی بی سابقه‌ای را فراهم آورده‌است. با گسترش قابلیت‌های پیشرفته جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده‌ها، هوش مصنوعی به مشاغل اجازه می‌دهد تا اطلاعات مهمی در مورد مشتریان جمع آوری کرده و از آنها برای ارائه تعاملات تجاری بی نظیر استفاده کنند و در نتیجه باعث بهبود تجربه مشتری و افزایش میزان تعاملات شوند.

همزمان با پیشرفت هوش مصنوعی، شاهد رشد تجاری و رو به رشد آن در تمام صنایع هستیم. صرف نظر از زمینه‌های عملیاتی، همه مشاغل می‌توانند ارزش زیادی از ترکیب راه حل‌های هوش مصنوعی بدست آورند. کسب و کارهایی که زودتر از سایرین از این فناوری استفاده می‌کنند در آینده یک قدم جلوتر از رقبایشان حرکت خواهند کرد. پیش بینی می‌شود هوش مصنوعی تا سال 2025 به یک صنعت 118.6 میلیارد دلاری تبدیل شود.

کاربردهای هوش مصنوعی در مشاغل کوچک

هوش مصنوعی به بخشی جدایی ناپذیر فناوری‌های مدرن تبدیل شده‌است. تقریباً برای هر کاری که به فکرتان می‌رسد، ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی ساخته شده‌اند. به عنوان مثال در صنعت مالی، برخی از شرکت‌های ارائه وام، از ابزارهای یادگیری ماشین و هوش مصنوعی برای بهبود روند ارزیابی ریسک استفاده می‌کنند.

هر کسب و کاری می‌تواند از سرویس‌هایی که هوش مصنوعی ارائه می‌دهد از جمله تصمیم‌گیری پیشرفته، اتوماسیون فرآیندهای تحلیلی، یادگیری عمیق و قابلیت‌های تجزیه و تحلیل داده به صورت بلادرنگ بهره ببرد. برخی از کاربرد‌های رایج هوش مصنوعی که امروزه می‌بینیم عبارتند از پشتیبانی خودکار مشتری، مراقبت‌های بهداشتی، صنایع اتوماسیون، خانه و سرگرمی‌های هوشمند، امنیت و نظارت، کشاورزی، آموزش، دستیارهای شخصی و رسانه‌های اجتماعی.

دامنه کاربردهای هوش مصنوعی در صنایع مختلف عملا نامحدود است. در این مقاله ما تنها در مورد بخش کوچکی از کاربردهای هوش مصنوعی در کسب و کارهای کوچک و متوسط به شرح زیر صحبت خواهیم کرد:

  1. نرم افزار‌های مدیریت ارتباط با مشتری
  2. فناوری‌های پردازش تصویر و ویدئو
  3. فناوری‌های تشخیص گفتار و دستیار‌های شخصی

 

  1. نرم افزار‌های مدیریت ارتباط با مشتری

نرم افزارهای مدیریت ارتباط با مشتری می‌توانند در برقراری،کنترل و مدیریت ارتباط با مشتریان به شما کمک کنند و به نیاز آنها و نحوه تعامل آنها با تجارت شما پی ببرند. مراکز پشتیبانی، بانک‌ها، اپراتورهای تلفن‌های همراه، مراکز درمانی، بیمه‌ها، مراکز رزرو بلیت و هتل و فروشگاه‌های اینترنتی مشاغلی هستند که می‌توانند از نرم افزارهای مدیریت ارتباط با مشتری برای پاسخگویی به سوالات متداول و بهبود تجربه کاربری مشتریان استفاده کنند. استفاده از راه حل‌های هوش مصنوعی برای تشخیص احساسات مشتری ممکن است نتایج مثبتی نظیر ارائه خدمات بهتر، درآمد بیشتر و وفاداری بیشتر به برند را به وجود آورند.

چت بات‌ها و اپراتورهای هوشمند از اساسی‌ترین راه‌هایی هستند که هوش مصنوعی می‌تواند توسط آنها به طور مستقیم به کسب و کار شما کمک کند. بدون استفاده از این فناوری‌ها، زمان زیادی صرف پاسخگویی به سوالات متداول می‌شود. به عنوان مثال احتمالاً درصد زیادی از تماس‌های روزانه شما مربوط به سوالات تکراری همیشگی است: تا چه ساعتی باز هستید؟ آیا امکان ارسال پستی این محصول وجود دارد؟ محصول مورد نظر من موجود است؟ پاسخ دادن به این نوع سوالات آسان است، اما بخشی از وقت کارمندان شما که می‌تواند برای افزایش کارایی تجارت شما صرف شود را تلف می‌کند.

  • چت بات‌ها

امروزه و با تلاش شرکت‌های ارائه دهنده محصولات هوش مصنوعی، می‌توانید یک چت بات را بدون نیاز به مهارت برنامه نویسی برای وبسایت خود راه اندازی کنید. به جای اینکه تمرکزتان را بر روی برنامه نویسی بگذارید تنها نیاز است در نظر بگیرید که کاربرهایتان در مورد چه چیزهایی سوال می‌کنند و این سوالات و پاسخ‌هایشان را در اختیار چت بات قرار دهید. هوش مصنوعی هر روز در شناخت خواسته‌های مشتری شما بهتر و بهتر می‌شود. شما می‌توانید این چت بات‌ها را به عنوان یک رابط کاربری تصور کنید که به مشتریان‌تان امکان تعامل مستقیم با شرکت شما را ارائه می‌دهند.

اگر وب سایت شما به یک چت بات فارسی نیزا دارد، “باتاوا” می‌تواند به شما کمک کند. چت بات باتاوا محصول شرکت عامراندیش هوشمند است. باتاوا یک دستیار صوتی است که با استفاده از آخرین روش‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در زبان فارسی، به راحتی برای کاربردهای مختلف در کسب و کارها قابل شخصی‌سازی است. باتاوا به شما کمک می‌کند تا بدون نیاز به اپراتور انسانی، ارتباط ۲۴ ساعته و کم هزینه با مشتریان و مراجعه کنندگان‌تان داشته باشید.  باتاوا با استفاده از داده‌های اطلاعاتی که از قبل توسط شما دریافت می‌کند، پاسخی متناسب به مشتریان شما ارائه می‌دهد.

  • اپراتورهای هوشمند

امروزه پیشرفت در زمینه هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و یادگیری عمیق، امکانات زیادی را در اختیار مراکز تماس قرار داده‌است. به عبارتی مراکز تماس با به کارگیری سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند با صرف زمان و هزینه کمتر تاریخچه تماس‌های کارمندان خود را بررسی کنند و مواردی نظیر نا‌امیدی مشتری، مکث‌های طولانی در مکالمه، عصبانیت یا لذت مشتری را درک کنند. سپس می‌توانند از این اطلاعات برای افزایش کارایی کارمندان و تاثیر مثبت بر تجربه مشتری استفاده کنند. همچنین مراکز تماس می‌توانند از ربات‌های پاسخگوی هوشمند برای پاسخگویی به تماس‌های مشتریان خود استفاده کنند.

با استفاده از این امکانات می‌توان احساسات مشتری را تشخیص داد و خدمات بهتری به مشتری ارائه کرد. بهبود تجربه مشتری باعث می‌شود مشتریان ناراضی به سمت رقیب نروند. در نتیجه وفاداری مشتریان به برند افزایش پیدا کرده و با استفاده از چنین راه حل‌هایی، شرکت‌ها درآمد بیشتری را کسب می‌کنند.

شرکت عامراندیش هوشمند با هدف ارائه خدمات به مشتریان فارسی زبان، اقدام به توسعه محصولی با نام “هوشتل” کرده‌است. هوشتل یک ربات پاسخگوی هوشمند در مراکز تماس تلفنی است که جایگزین اپراتورهای انسانی شده‌است. این محصول به صورت اتوماتیک و با استفاده از هوش مصنوعی پاسخگوی تماس‌های مشتریان خواهد بود. این محصول یک سامانه کامل برای برقراری ارتباط با مشتری به زبان فارسی است. هوشتل به صورت هوشمند صحبت‌های مشتری را شنیده و آن‌ها را تبدیل به متن می‌کند. سپس به پردازش متن‌های دریافتی پرداخته و در انتها پس از یافتن پاسخ مناسب، مانند یک عامل انسانی آن را برای مشتری اعلام می‌کند.

  1. فناوری‌های پردازش تصویر و ویدئو

ظهور دوربین‌های دیجیتال منجر به افزایش تصاعدی تصاویر و فیلم‌های دیجیتال شده است. کاربران مقادیر زیادی داده‌های تصویری را ضبط و به اشتراک می‌گذارند و آنها را از طریق شبکه‌ای از برنامه‌ها، وب سایت‌ها، شبکه‌های اجتماعی و سایر کانال‌های دیجیتال خود به اشتراک می‌گذارند. حجم بالای این تصاویر و ویدئوها باعث شده تا تحلیل، نگهداری، دسته بندی و استخراج اطلاعات موردنیاز کاری پرهزینه، وقت گیر و تقریباً غیرممکن به نظر برسد. اما با استفاده از هوش مصنوعی می‌توان به رفع مشکلات موجود در پردازش تصاویر و ویدیوها پرداخت. لذا مشاغل باید به دنبال یافتن راه‌هایی برای استفاده از این محتوا جهت ارائه خدمات بهتر و هوشمندتر به مشتریان خود باشند.

فناوری تشخیص و پردازش تصویر به فناوری‌ای گفته می‌شود که توانایی شناسایی مکان‌ها، افراد، اشیا، ساختمان‌ها، آرم‌های تجاری و انواع دیگر تصاویر را داشته باشد. بینایی ماشین به طور خاص برای پردازش و تجزیه و تحلیل داده‌های بصری مانند تصاویر و فیلم‌ها طراحی شده‌است. مراکز اشتراک گذاری داده‌های ویدیویی، دیتاسنترها، مراکز احراز هویت، سازمان‌های نظارتی، اماکن عمومی و بزرگ، مراکز حساس امنیتی،مراکز دارای دوربین‌های کنترلی، مراکز نیازمند به سیستم کنترل تردد، همگی می‌توانند از فناوری‌های مبتنی بر تشخیص و تجزیه و تحلیل تصویر و ویدیو استفاده کنند.

کاربردهای فناوری‌های تشخیص تصویر و ویدئو:

  • تحلیل و فهم محتوای چند رسانه‌ای
  • دسته‌بندی، پردازش و تحلیل تصاویر و ویدیوها
  • تشخیص و شناسایی چهره
  • تشخیص و شناسایی خودرو، انسان و سایر موجودیت‌ها
  • تایید و احراز هویت بر اساس چهره
  1. فناوری‌های تشخیص گفتار و دستیار‌های شخصی

تشخیص گفتار و صدا یکی از فناوری‌های پرطرفدار هوش مصنوعی است که راحتی و قابلیت استفاده آسان را برای کاربران فراهم کرده‌است. این روزها کاربرد گسترده فناوری‌های تشخیص گفتار در کسب و کارها، فضای بازار را کاملاً متحول کرده‌است. یک نرم افزار تشخیص گفتار ابتدا با فیلتر کردن آنچه شما می‌گویید، صداها را دیجیتالی کرده  و آن را می‌خواند. سپس این صدا را تجزیه و تحلیل می‌کند تا معنی دقیق آن را استخراج کند. در مرحله بعد بر اساس الگوریتم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و ورودی‌های قبلی، می‌تواند صحبت‌های شما را به درستی تشخیص دهد. با دقیق‌تر شدن این الگوریتم‌ها، استفاده از دستیارهای مجازی با قابلیت تشخیص گفتار به سرعت در حال افزایش است. ازین فناوری در موارد زیادی استفاده می‌شود. به عنوان مثال جستجوی صوتی بر اساس پیشرفت‌های فناوری در زمینه هوش مصنوعی، به ویژه پردازش زبان طبیعی و تشخیص گفتار ایجاد شده‌است و کاربردهای زیادی دارد.

یکی دیگر از کاربردهای تشخیص گفتار، انجام امور روزانه و اداری است. از جمله این امور روزانه میتوان موارد زیر را نام برد:

  • مستندات: فناوری‌های تبدیل گفتار به متن کاربران را قادر می‌سازد تا به راحتی فایل‌های نوشتاری مورد نظر خود را ایجاد کنند.
  • مدیریت ایمیل‌ها: کارمندان می‌توانند از طریق دستورات صوتی به راحتی به ایمیل‌ها دسترسی پیدا کنند، آنها را بنویسند و ارسال کنند.
  • ترتیب دادن جلسات: از دستگاه‌های مجهز به فرامین صوتی می‌توان برای برنامه ریزی جلسات، رزرو اتاق کنفرانس و اطلاع رسانی به شرکت کنندگان و غیره استفاده کرد.
  • پیوستن به کنفرانس‌های آنلاین: یک کارمند می‌تواند برای پیوستن به یک وبینار یا کنفرانس آنلاین، یک فرمان صوتی صادر کند.

قطعا یکی از کاربردی‌ترین موارد استفاده از این فناوری، نرم افزارهای تبدیل گفتار به نوشتار هستند. تبدیل گفتار به نوشتار یا تایپ صوتی، در حقیقت به معنی دیکته گفتن به کامپیوتر یا گوشی هوشمند است. گوشی هوشمند و یا کامپیوتر می‌تواند به وسیله‌ی یک نرم افزار تایپ صوتی، آنچه را که می‌شنود با دقت زیاد به متن قابل ویرایش تبدیل کند.

برنامه‌های مختلف تبدیل گفتار به نوشتار، دارای توانایی‌های مختلفی هستند و پیچیدگی‌های مختلفی دارند. بعضی از این محصولات امکان تبدیل گفتار به نوشتار به زبان فارسی و پشتیبانی از گویش‌ها، اصطلاحات، لهجه‌ها و هر آنچه که مخصوص زبان فارسی می‌باشد، را دارند. یکی از بهترین نرم‌افزارهای تبدیل گفتار به نوشتار فارسی که در خیلی موارد بازده بهتری از گزینه‌های انگلیسی زبان دارد، محصول “فارس آوا” از شرکت عامر اندیش هوشمند است.

محصول فارس آوا، تبدیل گفتار به نوشتار را به صورت تخصصی و به زبان فارسی انجام می‌دهد. فارس آوا با استفاده از هوش مصنوعی ابزاری هوشمند برای رونویسی و تایپ گفتار ارائه می‌دهد. این سرویس از ترکیبی از مدل‌های گفتاری، شبکه‌های عصبی و الگوریتم‌هایی برای کاهش نویز پس زمینه استفاده می‌کند. از مزیت‌های محصول نسبت به گزینه‌های خارجی می‌توان افزایش تمرکز روی اصطلاحات و لغات تخصصی مشاغل مختلف و همچنین تمایز بین گوینده‌ها بدون در نظر گرفتن لهجه و همچنین تشخیص لحن گفتار زبان فارسی، را نام برد.

چگونه می‌توانید از یک راه حل هوش مصنوعی برای کسب و کارتان استفاده کنید؟

در این مقاله ما در مورد مزایای هوش مصنوعی و کاربردهای آن توضیح داده‌ایم. اما سوال اینجاست که آیا نیاز به استفاده از یک راه حل مبتنی بر هوش مصنوعی دارید؟ اگر پاسخ شما به این سوال مثبت است باید ابتدا نیاز خود را شناسایی کنید. امکان سنجی کنید و مدت زمان پیاده‌سازی و هزینه پروژه را مشخص کنید.

داده‌های مورد نیاز برای سیستم‌های هوش مصنوعی را جمع آوری کنید. انسجام و اعتبار داده‌های ارائه شده را بررسی کنید و سپس داده‌های خام را برای پردازش آماده کنید. این مرحله شامل طبقه بندی داده‌ها، انتخاب ویژگی‌های مهم، مقیاس بندی ، مقابله با اطلاعات از دست رفته و سایر عملیات‌هایی است که هدف آنها ایجاد مجموعه داد‌های کامل و بدون نقص برای انجام تجزیه و تحلیل است. این داده‌ها برای ساختن مدل‌های دقیق پیش بینی و اطمینان از کیفیت اطلاعات خروجی، بسیار مهم است. به عنوان آخرین مرحله از مرحله پیش توسعه، باید مدل نهایی را برای دستیابی به اهداف تعریف شده در مرحله قبل انتخاب و تنظیم کنید.

در تمام این فرایند نیاز به دانش پیشرفته در زمینه هوش مصنوعی و حوزه‌های یادگیری ماشین دارید. می‌توانید برای سادگی کار با شرکت‌های ارائه دهنده این خدمات مشورت کنید. در این مقاله تلاش کردیم تا بخش مهمی از زمینه‌های مهم مرتبط با هوش مصنوعی در تجارت را پوشش دهیم. امیدواریم اکنون و پس از مطالعه این مقاله، درک شما از هوش مصنوعی بسیار عمیق‌تر شده‌باشد و ایده‌هایی در مورد چگونگی پیاده‌سازی راه حل‌های مبتنی بر هوش مصنوعی در تجارت خود به ذهنتان خطور کرده باشد.

5/5 - (1 امتیاز)
لینک کوتاه شده : https://amerandish.com/BqJsc

به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

_ مطالب مرتبط _

هوش مصنوعی

7 کاربرد هوش مصنوعی در صنعت

طبق گزارش The Manufacturer، 92% از مدیران ارشد تولید در کشور های پیشرفته باور دارند که “کارخانه های هوشمند ” که پایه های آن ها

درخواست شما با موفقیت ارسال شد.

ضمن تشکر بابت ارسال پیام، در سریع‌ترین زمان ممکن کارشناسان شرکت عامراندیش درخواست شما را بررسی خواهند نمود.